Mi a fülzsír eltávolításának menete az orvosnál? Mi a vizsgálat menete illetve nagyon fáj?
Már évek óta úgy érzem, hogy túl sok a fülzsírom, fülzsírdugó van a füleimben. Érezhetően is szíros, de például úszás után a kelleténél jobban bedugul illetve egyébként sokszor viszket. Enyhe tinnitus-om is van (tényleg enyhe, teljesen együtt lehet vele élni, teljesen ki lehet zárni, de van) és a hallásom se annyira 100%-os.
Utánanézve olvasom, hogy javasolják, hogy akár évente-félévente is tisztíttassuk ki a füleinket, amennyiben hajlamosak vagyunk a túl sok fülzsír képződésére.
Már kértem időpontot, végre rászántam magam. Viszont amíg elérkezik az időpont és izgulok, addig is lennének kérdéseim.
Hogy megy ez?
Elmegyek a fülészetre, hogy jó napot kívánok, azért jöttem, mert úgy érzem, zavaróan sok a fülzsírom? Gondolom mindenféle kütyüvel belevilágít, belenéz.
A fültisztítás maga fájdalmas? Eléggé rémes dolgokat hallottam róla.
Hallásvizsgálatot minden esetben végeznek? Lehet, hogy buta kérdés, de a fültisztítás után végzik el a hallásvizsgálatot?
Azért azt hiszem, nem baj, ha lát.
A tinnitusra évekig azt hittem, hogy mindenkinek van és akkor gond, ha zavaró. Hát elvileg nem.
Azt se bánnám, ha belenéz a hallójáratomba. Ne adj' Isten azt mondja, hogy nem a fülzsírtól viszket néha, hanem ekcémát vagy bármi hasonlót lát majd benne.
Amugy munka miatt használsz különböző fülvédőket? Esetleg otthon fülpiszkálót ?
Ilyesmiktől szokott eldugulni
Irodai munkám van.
Fülpiszkálót az elmúlt 3 hónapban és óvatosan. Nagyon óvatosan.
Ha nem a fülzsír túl sok, akkor még mi lehet?
A fülpiszka okozza sokszor a bajt mert sokan betolják a hallojaratukba holott igazából a külső fül tisztítására alkalmas.
Így a felgyulemlett zsírt a dobhartya elé tolják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!