Szeretnék leszokni a kávéról. Mit igyak kávé helyett?
17 éves korom óta kávézok, most 27 éves vagyok. A kávézástól elkezdtek sárgulni, szürkülni a fogaim. Az egyik első fogamon van egy hosszanti repedés ami egy picit besárgult, egy másik első fogamon pedig van egy apró tömés ami szintén elszíneződött. A fogorvosom szerint ha szebb fogakat szeretnék, el kell hagynom a kávét.
Már háromszor is próbáltam leszokni a kávéról, de nem sikerült. Amikor nem iszok kávét, akkor nem tudok wc-re menni. Legutóbb egy hónapja próbáltam leszokni a kávéról, két hétig nem ittam kávét. Ez idő alatt kb. 5x voltam nagyvécén, folyamatos székrekedéssel küzdöttem, fel voltam puffadva, rossz volt a közérzetem. Mivel nem bírtam már a folyamatos székrekedést, újra elkezdtem kávézni (napi egy csésze reggel) és újra gond nélkül végeztem a dolgom. A kávét próbáltam helyettesíteni gyömbérteával (napi 3x ittam), citromos vízzel, gyümölcslével, mentateával, de nem segített semmit se. Egészségesen táplálkozom, rostokban gazdag ételeket fogyasztok, napi 2-3 liter vizet iszok. Heti 3x kardiózok.
Valaki volt már hasonló helyzetben? Nem szeretném ha 27 évesen teljesen elszíneződnének a fogaim.
Napi 3x-4x mosok fogat, nem dohányzom, vörösbort sose iszok, mégis csúnya sárgás fogaim vannak, amik helyenként elkezdtek szürkülni. Kólát, szénsavas üdítőket se iszok. Amikor nem ittam kávét picit fehérebbek voltak a fogaim.
Azt elfelejtettem írni hogy évekig napi 3 csésze fekete kávét ittam. Az utóbbi egy évben napi 2 csésze kávét, az utóbbi hónapokban pedig napi 1-2 csészével ittam. Egy ideje próbálom csökkenteni a napi adagot. Egy hónapja pedig próbáltam elhagyni egyik napról a másikra... most napi 1 csészével iszok kávét. Tök jól megvoltam kávé nélkül (az a 2 hét alatt, tényleg szebbek voltak a fogaim, és a szájszagom is kellemesebb volt), nem hiányzott, csak az állandó puffadás és székrekedés miatt iszom.
Rendszeresen járok fogorvoshoz, a fogorvos mondta hogy a kávétól színeződtek el a fogaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!