Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szeretnék leszokni a kávéról....

Szeretnék leszokni a kávéról. Mit igyak kávé helyett?

Figyelt kérdés

17 éves korom óta kávézok, most 27 éves vagyok. A kávézástól elkezdtek sárgulni, szürkülni a fogaim. Az egyik első fogamon van egy hosszanti repedés ami egy picit besárgult, egy másik első fogamon pedig van egy apró tömés ami szintén elszíneződött. A fogorvosom szerint ha szebb fogakat szeretnék, el kell hagynom a kávét.

Már háromszor is próbáltam leszokni a kávéról, de nem sikerült. Amikor nem iszok kávét, akkor nem tudok wc-re menni. Legutóbb egy hónapja próbáltam leszokni a kávéról, két hétig nem ittam kávét. Ez idő alatt kb. 5x voltam nagyvécén, folyamatos székrekedéssel küzdöttem, fel voltam puffadva, rossz volt a közérzetem. Mivel nem bírtam már a folyamatos székrekedést, újra elkezdtem kávézni (napi egy csésze reggel) és újra gond nélkül végeztem a dolgom. A kávét próbáltam helyettesíteni gyömbérteával (napi 3x ittam), citromos vízzel, gyümölcslével, mentateával, de nem segített semmit se. Egészségesen táplálkozom, rostokban gazdag ételeket fogyasztok, napi 2-3 liter vizet iszok. Heti 3x kardiózok.

Valaki volt már hasonló helyzetben? Nem szeretném ha 27 évesen teljesen elszíneződnének a fogaim.

Napi 3x-4x mosok fogat, nem dohányzom, vörösbort sose iszok, mégis csúnya sárgás fogaim vannak, amik helyenként elkezdtek szürkülni. Kólát, szénsavas üdítőket se iszok. Amikor nem ittam kávét picit fehérebbek voltak a fogaim.

2021. máj. 12. 10:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%
Csak tipp .... esetleg szívószállal inni?
2021. máj. 12. 10:58
 12/15 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem írni hogy évekig napi 3 csésze fekete kávét ittam. Az utóbbi egy évben napi 2 csésze kávét, az utóbbi hónapokban pedig napi 1-2 csészével ittam. Egy ideje próbálom csökkenteni a napi adagot. Egy hónapja pedig próbáltam elhagyni egyik napról a másikra... most napi 1 csészével iszok kávét. Tök jól megvoltam kávé nélkül (az a 2 hét alatt, tényleg szebbek voltak a fogaim, és a szájszagom is kellemesebb volt), nem hiányzott, csak az állandó puffadás és székrekedés miatt iszom.

Rendszeresen járok fogorvoshoz, a fogorvos mondta hogy a kávétól színeződtek el a fogaim.

2021. máj. 12. 10:59
 13/15 A kérdező kommentje:
Ha nektek nincs ilyen gondotok akkor úgy néz ki hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen a sárga fogaimmal és az emésztésemmel. Tavaly is megpróbáltam elhagyni a kávét, akkor kb. 2 hónapig bírtam. Az a 2 hónap alatt is úgy volt, hogy próbáltam 2-3-4 naponta kávézni és csak kávézás után bírtam normálisan wc-zni. Azon a napon amelyiken nem kávéztam nem bírtam wc-zni, vagy csak nagyon keveset, nagyon nehezen. Pedig minden nap főtt ételt eszek, ritkán eszek gyorsételeket és mégis... Egyszerűen nem értem hogy miért van az hogy csak kávézás után van normális mennyiségű és állagú székletem.
2021. máj. 12. 11:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Napi egy kv nem rossz, ha teljesen elhagyod se lesznek fehérek a fogaid. Ha könnyebb vagy napi 1 kávéval az életed, akkor ne ostorozd magad emiatt. Igyál napi 1et
2021. máj. 12. 11:28
 15/15 Senior Séf ***** válasza:
100%
A keserű dolgok azok, amik nagyban segítik a bélmozgást. A kávé elhagyása után ez hiányzik a széklet szempontjából Igyál tehát gyomorkeserűt, vagy mondjuk fehérüröm-teát.
2021. máj. 13. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!