Aki ma szandálban, vagy papucsban ment dolgozni, az nem fél tőle, hogy esetleg megfázik?
Alapvetően nem a hidegtől fázunk meg.
Viszont hidegben, amikor mindenki zárt térbe gubózik és alig szellőztetünk, könnyen terjednek a náthavírusok. Ezért kötik össze a kettőt (legalábbis lényegében, szerintem).
"És az mivel volt jobb, mikor tegnap du. 2-kor hazafelé menet 28 fokban erős napsütésben az emberek 80%-a PULÓVERBEN, KABÁTBAN ment az utcán??"
ez mindig így szokott lenni, amikor váratlanul beüt a meleg idő.
#3 “ A hideg önmagában nem okoz megfázást, náthát vagy influenzát, de ideális feltételeket szolgáltat a felső légúti betegségek kórokozóinak terjedéséhez és gyengíti az immunrendszerünket.”
Neked nem tűnt fel, hogy télen sokkal több az influenzás, náthás beteg? Nem láttad az összefüggést közöttük?😅Na meg nőként egyértelmű, hogy ha hideg kövön mászkálok meg hideg kőre ülök, könnyen felfázok.
Amúgy ma baromi meleg lesz, én tegnap este 11-kor is rövidnadrágban mászkáltam és még melegem is volt.
9
Igen, mert bent ülnek az emberek és nem nyitnak ablakot. Nyáron meg nyitva az ablak, de a kinti levegőben is rövidebb ideig marad a vírus fertőzőképes, például az UV sugárzás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!