Milyen kapcsolat van a beszédkészség és a "képfeldolgozás" közt az agyban?
Saját magamon figyeltem meg, hogy migrén közben sokszor nem jutnak eszembe a szavak meg ilyesmik, szóval valami kapocsnak kell lennie.
Azóta elmentem szemészhez pár éve és közöltem hogy migrénes vagyok szóval kaptam cilindert rá 1-2 évre mondhatni már szinte nincs is migrénes panaszom azóta, ez is vicces amúgy, a háziorvosom letudta azzal hogy fájdalomcsillapító, meg mikor kétszer eszméletlen állapotig jutottam ott is.. Persze szart nem ért a fájdalom csillapító sose, ellenben legalább a flektornak ritka szar íze is volt.
Lehet okoskodó beteg voltam, hogy magamnak jártam utána, hogy rejtett szemtengelyferdülés is lehet a képben, de végülis bejött.
Viszont arra még nem jöttem rá miféle kapcsolatban állhat a beszédkészséggel néhány "roham" közben.
Ugyebár a migrén maga is egy általában tisztázatlan ok miatt fellépő görcsös fájdalom .
Legyen az egy rossz fog, ami nem fáj, vagy nálad is pl a szem rendellenessége, de van hogy semmi eltérés nincs,de fájdalom van. Én úgy tudtam,hogy az agyi erek összevissza szűkülése-tágulása okozza , ami nem állandó ,de nincs szervi eltérés sem , szóval hiába keresni is ,mert mindenkinek másmilyen az erezete, mindenhol.
Szóval ezért csak én gondolom hogy a változó nyomás/oxigénellátottság miatt lehet az a zavart állapot.
Én is ex-migrénes vagyok , szóval tudom a fent írt érzést, hogy milyen is gyakorlatban. ( Felejtés, kiesések, beszédzavar , fogalmazásgondok, nehezebb hozzáférés az emlékekhez. Ezek persze mind nagyon enyhék )
[Ui:Nekem egy Magyarországon nem legális szer söpörte ki az életemből azt a heti 3 napi mocskot , amire szedtem azt az idegrendszert nem kímélő mentolos sz#rt. ]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!