Az Aktil duo tablettát ketté törve lehet szedni?
Eddig kettétörve nagy nehezen lenyeltem, de megfodult a fejemben, hogy lehet nem szabadna, mert a nyelvemen kicsit elolvad, mire sikerül lenyelni és keserű is nagyon :(
Sajnos viszont egybe még inkább nem menne le. Lesz bajom tőle?
Akkor mindenképpen kipróbálom vmi étellel, köszönöm!
De kár, hogy nem tudtam, hogy van por, szirup formában is. Sajnos bölcsességfogműtét közben mondta a doki, hogy azt is kell majd szednem és hát teli szájjal nem tudtam válaszolni, hogy a nagyokat csak nehezen tudom lenyelni... Utána meg örültem, hogy mehetek haza szenvedni tovább (sajnos majdnem egy óráig bejárt a műtét és nem volt kellemes).
Azt hittem, hogy csak a rapid elnevezésű tablettákat nem szabad törni.
Pár éve is szedtem antibiotikumot, az is hasonló volt ehhez, azt próbáltam egyben lenyelni, de az is elolvadt a számban, mire könnyezve, öklendezve lement :( Ha olvad, akkor már mindegy, ha kettőben megy le, nem? Vagy hívjam fel inkább az orvost?
Csak azt tudom, amit írtam, a betegtájékoztató azt írja, egészben kell bevenni. Én bármekkora gyógyszert lenyelek.
Ha neked nem megy, egy telefont megér, hogy rákérdezz, és ha probléma, esetleg más formában kérd, ha létezik.
Legközelebb meg jelezd előre, hogy neked a nagy tabletták gondot jelentenek, és akkor olyat írnak fel, amivel elboldogulsz.
Na bocsi, hogy raboltam az időtöket, közben újra átolvastam a gyógyszerhez kapott betegtájékoztatót, és döbbenten látom, hogy nem egyezik az online feltöltöttel. Én meg eddig azt olvasgattam -.-.
A papír formában kapottban így van írva:
"A tablettát egészben kell lenyelni egy pohár vízzel az étkezés megkezdésekor vagy kevéssel előtte. A tablettákat a törővonal mentén lehet eltörni, a könnyebb bevehetőség érdekében. A tabletta mindkét darabját egyidőben kell bevenni."
Juhéé, meg is nyugodtam.
De nem értem, hogy miért különbözik ugyanaz a gyógyszer leírása online.
Még egyszer ne haragudjatok! De az biztos, hogy legközelebb előre szólok az orvosoknak, hogy nem tudok lenyelni ilyeneket. Hülyének is érzem magam, hogy nem tudtam arról, hogy vannak már ilyen jó kis por, szirup stb alternatívák. (szerencsére oltári ritkán kell gyógyszert szednem, ezért is vagyok ráparázva kicsit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!