Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez lehet tünete a vérrögnek...

Ez lehet tünete a vérrögnek AstraZeneca oltás után?

Figyelt kérdés

A párom hétfőn kapta meg az oltást, hétfő este meg is voltak a klasszikus tünetek, láz, rosszullét, szédülés. Ma viszont egész nap azt mondogatja, hogy furán fáj a dereka, reggel még a hasa is fájt. Őt annyira nem izgatja, de engem zavar nagyon. Most megnéztem a hátát és ahol konkrétan fájdalmat érez, ott van egy kicsi lilás elszíneződés. De közben azt mondja, hogy annak környéke is fáj neki egy sávban. Tényleg nagyon minimális, de ott fáj neki. Ez lehet valami előjele vérrögnek vagy csak én látok már rémképeket?

Képet csináltam róla.

[link]

2021. máj. 5. 20:58
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Nem vagyok orvos,de szerintem ez nem vérrög.
2021. máj. 5. 21:02
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem te látsz rémképeket. Ez nem vérrög.
2021. máj. 5. 21:04
 3/8 anonim ***** válasza:
55%
Vegyen be 1 szem aszpirint vagy kalmopyrint és nyugodjatok meg.
2021. máj. 5. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem sem az. Én konkrétan nem is látok ott elszíneződést. Ilyen enyhe fájdalmakat számtalan dolog okozhat.
2021. máj. 5. 21:56
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
A vérrög okozta elszíneződés nem ilyen. Ráadásul nem most jelentkezne, hanem csak 2-3 nap múlva.
2021. máj. 6. 00:14
 6/8 anonim ***** válasza:
15%
Én is hétfőn kaptam, hipochonderként nem könnyű, kiírtam a tüneteket, néha körbenézem magam, meg gondolkodom rajta, hogy biztos ami biztos jövő hét elején elmegyek egy D-dimer tesztre.
2021. máj. 6. 08:24
 7/8 anonim ***** válasza:
33%

Egy 37 éves nő április 6-án kapott AstraZeneca oltást, négy nappal később fájni kezdett a dereka, zsibbadt és be is dagadt a lába. A mentők bevitték egy budapesti kórházba, ahol megállapították, hogy vérrög alakult ki a lágyékán.

Ez volt a vérrög tünete egy magyar nőnél.

2021. máj. 6. 08:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon fájt a derekam az Astrazeneca után, de csak másnap, amíg lázas voltam.

Nem látom a csatolt képen az elszíneződést.

A tartós, nagyon erős hasi fájdalom inkább lehet vérrög tünete.

De bármi fájhat az oltás után, főleg ha lázas is az ember. Ami egyébként is szokott néha fájni, azok a fájdalmak erősödnek fel átmenetileg az oltás után.

Igyon sok folyadékot a párod, és ha nem javul, vagy romlik a helyzet, akkor forduljon orvoshoz! Vagy ha megnyugtat, akkor hívjátok fel a háziorvost még most, és kérjetek tanácsot!

2021. máj. 6. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!