Mi történik , ha egy cukorbeteg megeszik egy tábla csoki?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 29. 15:36
1/5 anonim válasza:
nyilván attól is függ, milyen mértékű a cukorbetegsége, de súlyos cukorbeteg lazán bele is halhat szerintem akár.
2/5 anonim válasza:
Nem tesz jót neki, az biztos. De egy tábla csokiban kb. 50 g szénhidrát van, meg egy csomó zsír, szóval nem is szívódik fel olyan gyorsan. Ha ad mellé inzulint is, nem feltétlenül lesz ez életveszélyes. A legtöbb cukorbetegnek van némi alap inzulinja is (1-es típusúak adnak be hosszú hatásút, 2-es típusúaknak a maradék termelés). A kiugró magas vércukorszint ártalmas, de a nagyon alacsony inkább a tipikus veszély, és az ilyen esetekre a cukorbetegek tartanak is maguknál gyorsan felszívódó szénhidrátot (gyümölcslevet, kockacukrot stb.) Szóval önmagában az édesség még nem lenne veszélyes.
3/5 A kérdező kommentje:
Igen be is kómázhatnak
2021. ápr. 29. 20:57
4/5 anonim válasza:
1 tábla csoki nem a világvége. Ahogy írták, kb 50 g ch. Én 1-es tipusú vagyok, étkezések elött + éjszaka inzulin. Ebédre kb 60-70g ch-t ehetek, szóval még többet is mint 1 tábla csoki. Ha rendesen adok be mellé inzulint, semmi bajom nem lesz. Onnan tudom, mert már nem egyszer csináltam olyat, hogy csokit ettem vacsorára, annyira kívántam az édességet. Tehát nem vacsora+csoki, hanem maga a csoki volt a vacsora. És semmi bajom nem volt.
Ha szülonapokra megyek, ott is "rendes cukros" torta/süti szokott lenni, nem diabetikus. És ott is szoktam enni, gondolom más is. És mondjuk egy szelet tortában majdnem annyi szénhidrát van mint 1 tábla csokiban.
5/5 A kérdező kommentje:
4-es köszi az igaz,hogy jobban kívánják az édességet a cukorbetegek?
2021. máj. 3. 08:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!