Fejlhalgatót használni hány percig biztonságos használni?
102 decibel a fejlhalgatóm érzékenysége.
Kb mekkora hangerőn és max hány percig érdemes zenét hallgatni a hallás csökkenés elkerülése végett?
85 decibel már hosszútávon káros, például egy munkahelyen 8-12 órás műszakban. Én azt mondanám, hogy egy fejhallgató esetében 100 decibel az irdatlan sok, úgyis érzed mi az ideális a fülednek, ami még nem terheli, nem zsong tőle, stb
Találd meg azt és úgy használd, vagy annál kicsit alacsonyabb hangerőn. Ha biztosra akarsz menni, 1-2 óránál tovább egyidejűleg nem járatod a füleden, vagy tarts egy csendesebb szünetet, vagy hallgasd halkabban.
Én a buszon szoktam főleg, meg sokszor itthon is, de sosem tolom túl a hangerőt, ha mégis arra van igény, akkor is csak ésszel és nem órákon át.
Az erzekenysége 100 dB/mW.
Ez csak annyit jelent, hogy 1 mW villamos teljesítménnyel meghajtva 100 dB hangnyomást állít elő.
Csak rajtad múlik mennyire hangosítod fel, a max hangerő meg attól függ mekkora az impedancia, és mekkora kimeneti feszültséget és teljesítményt tud a készüléked az adott frekvenciatartományban.
Érdemes olyan fejhallgatót választani, aminek jo a passzív zajszigetelése, így a külső háttérzajt nem kell plusz hangerővel elnyomnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!