Ezek alapján nagyjából mikor kerülhetek sorra COVID vakcinára?
Sziasztok!
23 éves alapbetegség nélküli férfi vagyok, február környékén regisztráltam oltásra. Mivel mindenhonnan azt hallottam, hogy már huszonéveseket is oltanak, meg olyanokat, akik pár hete regisztráltak, így felhívtam a háziorvosom tegnap, hogy hányadik vagyok a sorban (eddig még kínaival sem kerestek meg). Elmondása szerint jelenleg 410. vagyok, és egyelőre csak Sinopharm elérhető, szólnak majd ha rám kerül a sor. Alapvetően nyugati vakcinát, Modernát vagy Pfizer-t fogadnék el szívesen, már csak utazás miatt is.
Ezek (és saját tapasztalataitok) alapján szerintetek mikorra kerülhet rám a sor? Hány hetet kell még várnom? Vagy lehetetlenség megmondani, annyira változó?
Köszi mindenkinek!
Lehetetlenség megmondani, annyira változó. A háziorvosi körzet méretétől függ. Van olyan huszonéves barátom, akit 3 hete beoltottak Pfeizerrel, míg egy krónikus beteg ismerőst meg sem kerestek oltás ügyileg.
Az alapján, hogy most 410. vagy, elég nagy a háziorvosod körzete, úgyhogy ne számíts hamar nyugati vakcinára. Ez bőven több hét vagy egy-két hónap lehet, mire sorra kerülsz.
OFF: Ha csak az utazás miatt vársz nyugati vakcinára, akkor én úgy gondolom, hogy végül az összes vakcinával lehet majd utazgatni mindenhová. Pillanatnyilag a Sputnik sincs a nyugatiak listáján, de mivel Németország is rendelt sok millió adagot, és be is fogják adni, ezért nem tudom elképzelni, hogy ez az oltás ne legyen majd rajta a "zöld kártyán". Mivel iszonyatos vakcinahiány van, ezért a többi nyugati ország is előbb-utóbb be fogja látni, hogy amit csinálnak, az marhaság, és engedélyezni fogják a többit is. Egyszerűen értelmetlen lenne, ha nem így tennének.
Ehhez még hozzá tartozik, hogy az eddigi "eredmények" alapján az Astra a legrosszabb hatásfokú vakcina (ettől függetlenül irdatlan jó az is, csak mihez képest...) szóval nem tudom, mit fanyalognak a franciák is a Sputnik miatt.
Én a helyedben beadatném most a kínait, vagy az Atrát, vagy ami éppen van, aztán télen, vagy jövő tavasszal egy "nyugatit". Az év végéig úgysem lesz itt semmilyen országok közötti mászkálás, mert a nyugati országok nagyon el vannak maradva az oltásokkal. Jövőre majd talán...
Azt hiszem egyikünk sem gondolta volna, hogy ma pedig meghirdetik a jelentkezést a Pfizerre... :D
Megpróbálhatsz most időpontot foglalni rá, bár állítólag már reggel összeomlott a rendszer a terheléstől, de hátha már működik és talán még maradt is vakcina/időpont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!