Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Extrajó stresszoldás?

Extrajó stresszoldás?

Figyelt kérdés

Bármilyen technika érdekel, rövid- és hosszútávra.

Alapvetően jól kezelt asztmám van, amivel eredetileg baj volt (hideg levegő), 85%-ban meg lett oldva. Viszont bejött egy új tényező, azt hittem, hogy a por, de az ffp2-es maszk hol segített, hol nem. Mai nap pont nem, és mivel fekve nem kapok levegőt, nem tudok aludni, ezért vagyok ébren :) És arra jutottam, hogy nem lehet-e esetleg, hogy a stressz is kiváltó ok (és nem a por)? Pláne, hogy a hidegtől max 1-2napig szenvedtem, most meg így random 3-4 napokat, fulladásközeli állapotba kerülök alvás közben, vizesedik a tüdőm, meg hasonlók.

Szóval ki szeretném próbálni, hogy tartósan lecsökkentem a stresszt, és arra hogy reagálok az asztmámmal. Szeretnék kérni technikákat erre, tényleg minden jöhet!

Amit csinálok már most is: rendszeresen sportolok, ha eszembe jut, csinálok légzőgyakorlatokat, tudatosan figyelek, hogy ne felszínesen lélegezzek. Alszom napi 7-8 órát, 20.30-6.30 általában.

Sokszor szorongok olyan helyzetekben, amikben egy normális ember nem szorong. De ezen kívül tudtommal nincs mentális problémám. Testsúlyom normális, mármint úgy normális, hogy összesen van rajtam 2kg felesleg. Baráti kapcsolataim rendben vannak, itthon is nagyjából jó a helyzet (de kinek tökéletes?).

A normális válaszokat előre is köszönöm!

18L

2021. ápr. 27. 03:17
 1/1 anonim ***** válasza:
Nekem stresszre a Valeriana max vált be. Esténként meg meditációs zenéket hallgatok elalvás előtt.
2021. ápr. 27. 05:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!