Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ki látja az EESZT-ben lévő...

Ki látja az EESZT-ben lévő adatokat?

Figyelt kérdés
Tehát elég egy TAJ szám, és bármely eü. dolgozónak hozzáférése van hozzá? Orvos asszisztense léthatja? Üzemorvos? Ezek érdekelnének, valamint az, hogy milyen fokozatokban kit lehet letiltani a hozzáférésről? Olyan lehet, hogy x orvos feltölt valamit, amit azután már ő sem láthat később?

2021. ápr. 21. 15:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
A NEAK-ban meg tudod nézni hogy ki, hányszor, és mikor nézett bele az adataidba.
2021. ápr. 21. 16:00
 2/18 A kérdező kommentje:
Bocs, félreérthető voltam; az érdekel, hogy technikailag ki tud hozzáférni, és ki tiltható le.
2021. ápr. 21. 16:10
 3/18 anonim ***** válasza:

1 es

Hogy kell megnezni? Most próbáltam megtalalni de nem sikerult. Koszi

2021. ápr. 21. 16:19
 4/18 anonim ***** válasza:

[link]

3, itt tudsz valahol belépni ügyfélkapuval, bár az oldal egy labirintus, nagyon nehéz rajta eligazodni. Pont egy hete néztem meg, de kisebb idegroham kerülgetett mire végre odajutottam amire kíváncsi voltam.

2021. ápr. 21. 16:26
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Az önrendelkezés résznél oda van írva, hogy melyik adataidhoz férnek hozzá alapból (pl. nőgyógyászat, urulógia) és melyikhez csak szakorvosi egyezés (pl. pszichiátria, addiktológia) esetén. Mindenkinek a hozzáférését le tudod tiltani.

Természetesen olyan nem létezik, hogy egy orvos ne látná, amit ő maga töltött fel, ennek semmi értelme.

2021. ápr. 21. 16:43
 6/18 A kérdező kommentje:

5.

Köszönöm!

És mi a helyzet az asszisztensekkel? TAJ szám birtokában ők is rá tudnak nézni az adataimra?

2021. ápr. 21. 16:57
 7/18 anonim ***** válasza:

Milyen asszisztensről beszélünk? Aki ott ül az orvos mellett, az természetesen látja, mert ő intéz minden ehhez kapcsolódó ügyet.

Azt viszont garantálom, hogy kicsit sem érdekli, a nem releváns adatokba nem néz bele, és titoktartási kötelezettsége is van.

2021. ápr. 21. 17:19
 8/18 anonim ***** válasza:
7# vagyok. A GDPR-t szerencsére már Magyarországon is komolyan veszi az egészségügy. Nem fognak belenézni olyan adatokba, amiket nem kell feltétlenül tudniuk az adott vizsgálat elvégzéséhez/recept kiadásához...
2021. ápr. 21. 17:21
 9/18 anonim ***** válasza:
De segítene, ha leírnád, hogy konkrétan mitől tartasz.
2021. ápr. 21. 17:22
 10/18 A kérdező kommentje:

7,8::

Igen, aki az orvos mellett ül... Le tudom tiltani, hogy semmi előzményt ne lásson?

Ad absurdum, senki ne lásson rá semmire? Ha feltölt, az egy dolog, de lekérni ne tudjon semmit.

2021. ápr. 21. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!