Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A Szputnyik V mennyire jó...

A Szputnyik V mennyire jó oltás, mennyire hat és mennyien nem haltak bele?

Figyelt kérdés
Apám kedden kapja a Szputnyik V oltást de aggódok.

2021. ápr. 11. 14:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon sokan nem haltak bele.
2021. ápr. 11. 14:59
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
Beoltottak vele több millió embert, itthon is vagy félmilliót. Nem tudom mennyi ember haláláról tudsz, de a többiek élnek.
2021. ápr. 11. 15:06
 3/12 anonim ***** válasza:
37%
Mivel egy demokratikus ország sem olt vele nem tudhatjuk, hogy milyen mellékhatásai vannak az oltásnak. Pár tucat haláleset így is kiszivárgott, de kvázi semmi infónk nincs. Azt tudjuk, hogy ugyanez alatt a név alatt több eltérő vakcinát küldenek, szóval éppen szerencse kérdése is, hogy melyiket fogja ki.
2021. ápr. 11. 15:12
 4/12 anonim ***** válasza:
35%
Mivel eltérő a szputnyik összetétele országonként ezért senki nem tudja. :) Pont ezért van botrány Szlovákiában. Pakisztánban, Argentinaban és Szlovákiában is más van az oltóanyagban..de nyilván erről magyar oldalon nem nagyon hallani :)
2021. ápr. 11. 15:55
 5/12 anonim ***** válasza:
48%
Én ma kaptam meg délután és élek még....egyenlőre! Mindenesetre kevesebben haltak bele, mint az Astra Zeneca-ba! Szerintem az Orosz és a Kínai vakcina megbízható, sok országban oltottak velük gond nélkül, anyám pl.: kínai oltást kapott 2 adagot, s semmi baja.
2021. ápr. 11. 21:57
 6/12 anonim ***** válasza:
25%

4-es vagyok, nyugodtan pontozzatok Le legalább tudom mennyi agymosott van itt. :D

Nem mondta senki, hogy káros lenne az orosz vagy a kinai, csak vsz szrt se ér :)

2021. ápr. 12. 08:51
 7/12 anonim ***** válasza:
65%

A klinikai tesztek alapján 91% hatékonyságú. Ez nagyon jónak számít. (Csak viszonyítás képpen: az influenza elleni oltások hatékonysága jó, ha eléri az 50%-ot.)

Ezidáig nincs tudomása a szakmának Szputnyik oltás miatti halálesetről.

A Szputnyik általában mellékhatásokkal jár az oltás után (pl. láz, hidegrázás), de ezek legtöbbször egy nap alatt elmúlnak. Ez ne tántorítson el senkit, egy nap láz még mindig jobb, mint a vírus miatt hetekre kiesni...

2021. ápr. 13. 11:20
 8/12 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó vagyok, és oltóorvosként dolgozom. Köszönöm mindenkinek, aki lepontozott. Máris megérte ezt a kevés szabadidőt tájékoztatással tölteni...
2021. ápr. 13. 15:25
 9/12 anonim ***** válasza:
12%
Szívesen <3
2021. ápr. 13. 16:22
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az információkat
2021. ápr. 15. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!