Nem tudok kakilni már egy hete csak tartogatom mert hiába nyomom nem jön ki (tudom gusztustalan) Mit tegyek?
Szia! Ezzel a problémával én is évekig küzdöttem kamaszkoromban,nekem a rekord 8 nap volt, de akkor már kemény volt a hasfalam is.
Ami bejött és a háziorvosom tanácsolta: éhgyomorra egy nagy pohár langyos vagy meleg víz és utána ne egyél semmit egy darabig. Ilyenkor elkezdenek dolgozni a belek. Amikor hat, a WC-zéslehet, hogy keserves lesz, mert kemény, besült a vége (bocs),de majd kijön, csak türelem.
Sokkal többet kell inni, általában is, amit szeretsz, bármi jó,csak folyékony legyen. És kell találni egy idősávot,amikor ráérsz pl. wc-n ülni, ezt tudatosítani kell magadban,hogy most van idő erre. Sokszor csak az a baj, hogy nincs idő erre. Nem a wc-n kell erőlködni,csaknyugodtan pihenni kell a szobában és majd jönni fog az inger, hamar be tud állni magától egy rendszer.
Ami még fontos: mozogni kell, pl.sportolni:futni,úszni, stb.,mert az üléstől lelassul az ember bélmozgása.
Kitartás! Nekem 20 éve nincsenek ezzel problémáim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!