Ez az AstraZeneca mellékhatása?
Hétfőn kaptam meg az első AstraZeneca oltást. Estére belázasodtam, egész éjjel rázott a hideg. Kedden a 24-ből 20 órát aludtam, alig tudtam felkelni, nagyon fáradt voltam. Már csak hőemelkedésem volt, de fájt a fejem és a szemem, szédültem és semmi étvágyam nem volt, ami nálam nagyon ritka. Ez eddig egyértelműen az oltás mellékhatása.
Ma már majdnem jól vagyok, de a szemem még mindig fáj. Olyan érzés, mintha belülről nyomná valami kifelé. Még jobban fáj, ha mozgatom. A pici, lassú mozgatás kevésbé fáj, de ha pl. hirtelen oldalra nézek, az nagyon.
Ez normális? Ez is az oltástól van? Nem olvastam ilyet a mellékhatások között.
Köszönöm a válaszokat!
Alapesetben nekem is az lett volna az első gondolatom, hogy megkérdezem a háziorvosomat, de nem igazán lehet elérni telefonon. :/
Remélem holnapra jól leszek, muszáj lesz dolgoznom, mert senki nem helyettesít. :/
Tegnap este fórumon olvastam sorstársak beszámolóit, valaki szintén ír a szemét érintő tünetekről:
Én is hétfőn kaptam Astrát, ugyanilyen szarul voltam. Aspirint szedj, az segít vérhigítás szempontjából, meg a fájdalomcsillapítás sem utolsó, illetve ha van még lázad arra Algopyrin, elvileg kiadják a vírushelyzet miatt vény nélkül (legalábbis nálunk).
A szememmel nem volt gond, néha fájt egy kicsit, de csak pár pillanatig. Összeszedjük magunkat, nyugi :)
Kérdező, neked szerencséd volt, hogy nem vakultál meg a fél szemedre. Ennek a videónak az elején van egy srác, aki nem volt ilyen szerencsés:
Most nincs lehetőségem végignézni a videót, mert csak mobilnetet tudok használni, de nem gondolnám, hogy az oltás vakságot okozna, akkor ettől zengene a média.
Ahogy egyre kevésbé fájt a szemem, megfigyeltem, hogy igazából a mögötte lévő izom fáj, ami mozgatja, az izomfájdalom meg egy átlagos reakció. :)
Mostanra amúgy semmi bajom nincs, csütörtökön még szédültem, fájt egy picit a szemem, meg elkezdett viszketni az oltás helye, de péntekre minden elmúlt.
Nocsak, a YouTube-cenzúra újra működésbe lépett. De nem számoltak azzal, hogy ami egyszer a netre felkerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!