Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők között nagyobb azok aránya, akik beoltatnák magukat koronavírus ellen, mint az iskolázatlanabbak közt?

Figyelt kérdés

A felsőfokú képesítéssel rendelkezők kb. 65%-a,

A középfokú képesítéssel rendelkezők 50-55%-a,

A legfeljebb alapfokú képesítéssel rendelkezők kb. 35%-a

oltatná be magát biztosan.

2021. márc. 27. 19:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
47%

20-as, ha valami jól működik, azt romba kell dönteni. Ezért kell az oltás.

De mindenki, aki fentebb kommentelt, nagyon okos, doktorit végzett emberkék. Ezek a doktorok viszont sajnos azt elfelejtik, hogyan működik a természetes szelekció. A gyengébb immunrendszerű embereket így vagy úgy, de elviszi a járvány, vagy éppen az oltás. Mint tudjuk, az összes oltásból kiinduló elhalálozás csupán a véletlen műve. Jöhetnek más sablonos szöveggel, innen ismerős lesz az "Ádlozatok mindig is voltak és lesznek is", "Az oltások sem lehetnek tökéletesek", és így tovább. Hogy eddig is voltak járványok, némelyik járvány idején az adott időben kifejlesztett oltásba is többen haltak bele, mint magába a vírusba, de mivel azt nyalták be, hogy ez így van rendjén, ez így is van. Járulékos veszteség, nem igaz? Azok az életek nem számítanak, nem lehet velük riogatni.

2021. márc. 29. 23:09
 22/32 A kérdező kommentje:

Kedves hamarosan diplomás, valószínűleg nem a biológiai szakirányú végzettséged lesz. Mert akkor értenéd az oltások mibenlétét, és az immunrendszer működését, talán egy kicsit még a járványtant is. De statisztikát meg valószínűségszámítást sem tanulsz, mert akkor megértenéd, ha elmagyarázzák, hogy a COVID következtében sokszorosa az esélyed a negatív kimenetelekre, (akár hosszú távon is), mint az oltás esetében, ahol (természetesen nem lehet nulla) de elenyésző a súlyos következmény.

Ráadásul most, amikor ilyen magas a fertőzöttek száma, elég sok lehet az olyan személy, aki már fertőzött volt, amikor beoltották, csak még nem tudta magáról, vagy röviddel az oltás után kapja el. Ők, ha súlyos betegek lesznek (a vírustól), nagy valószínűséggel azt fogják hinni, hogy az oltástól, és a környezetük is ezt fogja híresztelni. Ezért terjeszthetik oly sokan, hogy az oltástól halnak meg emberek.

A másik felvetéseddel kapcsolatban: TE konkrétan lehet, hogy nem szorulsz rá az oltásra, de MÁSOKÉRT meg kellene tenned. Viszont a ti generációtok, sajnos, ezt már nem is érti.

De azt talán te is érted, hogy addig kellene megfékezni a vírust, amíg ki nem alakul egy olyan mutációja, ami már a te 24 éves szervezetedet is legyőzheti!

15#-nek meg üzenem, hogy a felmérés adatai a KSH honlapján vannak fenn.

2021. márc. 29. 23:43
 23/32 anonim ***** válasza:

Igen, tudjuk hogy hamarosan jön több mutáció is, de ki fogunk fogyni az országokból, így mi lesz ezekkel a variánsokkal?

Továbbá, ha valaki beakarja oltatni magát az be fogja, arra ELVILEG nem veszélyes a vírus, a többiek pedig vállalták a kockázatot azzal, hogy nem oltatják be magukat. Így tárgytalan a dolog, akikért MEG KELLENE TENNEM, nem lesznek "veszélyben". És az oltottak is tudják terjeszteni ezt a vírust, azt írták a nagyokosok, szóval mi itt a kérdés? Megoldás? Üljünk otthon 6 maszkban.

Mi az, hogy nem tudta magáról hogy fertőzött volt? Azok a nagyra becsült orvosok nem végeznek tesztet az oltás előtt? Elviekben aki a vírustól szenved nem kaphatná meg az oltást. Tudom, mert mikor elkaptam a H1N1-et, ami megjegyzem 100x durvább volt (legalábbis az én szervezetemnek, hiszen covidon is átestem), miután megtudták, hogy átestem rajta nem akarták beadni az oltást, az antigének miatt. Illetve most, ez is megfordult?

Kedves kérdező, neked milyen végzettséged van?

2021. márc. 29. 23:57
 24/32 anonim ***** válasza:
Részemről ennyi volt, meddő vita. Te sem tudsz engem meggyőzni, én sem tudlak téged, érvelésből viszont van még mit tanulnod. Minden jót, kedves Covidista.
2021. márc. 30. 00:04
 25/32 anonim ***** válasza:

#20 Megpróbálom úgy szemléltetni, hogy érthető legyen. Hagyjuk a vírust, gondolkozzunk egy másik parazitán. Például a kullancs. Szerintem nincs ember, akiben még soha nem volt kullancs, és nagy valószínűséggel nem is lett belőle baj. Néhány esetben nagyon komoly problémák lettek egy csípésből is, de általában nem. Nos, itt vegyük azt alapul, hogy egy kullancscsípésbe nem hal bele sok ember, az esély 1/1000. De ha minden évben 4-5 alkalommal csípnek meg a kullancsok, akkor sokkal nagyobb eséllyel lesz bajod, mintha odafigyeltél volna, alkalmaztad volna a kullancsriasztó spray-t, és időben kiszedted volna a kullancsot. Azért ez így meglehetősen egyszerűen érthető, nem?

Másik párhuzam: az alkohol. Minden egys pohár sörrel az alkohol eljut a szövetekhez, az agyba, és minden egyes alkalommal elpusztít pár sejtet. Minél több alkoholt iszol, minél rendszeresebben, annál látványosabb a pusztítás.

Másrészt a kórokozók akkor is pusztítanak a szervezeten belül, ha nem okoznak komoly tünetet. Másrészt még vizsgálják, hogy a tünetmentesekben milyen hosszútávú problémát okoz a Sars-cov-2. Eléggé úgy néz ki, hogy növelheti a cukorbetegség kockázatát, a trombózisok kialakulásának kockázatát, idegrendszeri problémákat okozhat.

A fentiek kockázatának mértékét még vizsgálják, de igen csúnya lenne, ha kiderülne, hogy nagy százalékban okoz ilyen betegségeket. Mindezt még nem is tudhatják, ezért vizsgálják, de ezeke a betegségek elég valószínűek, hogy még nem ismert százalékban megnövekedik a kockázat.

Én úgy vagyok vele, inkább egy szuri most, mint egy életen keresztül inzulin injekció napi szinten.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy per pillanat nem kevés olyan esettel találkozunk, amikor nagyon fiatalok, akik tavaly tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel "röhögve" átvészelték a fertőzést, azok állapota az új variánssal fertőződve nagyon komoly tüneteket produkálnak. Akik tavaly nem fertőződtek, azoknál a mostani variáns enyhébb lefolyást eredményez, mint azoknál, akik a tavalyival fertőződtek.

Az álláspont az, hogy ha ugyanazzal a variánssal fertőződik valaki, annál a betegség lefolyása általában nem súlyosabb az eredetinél, de másik variánssal fertőződéskor nagyon nagy a szórás a súlyos szövődmények és a tünetmentesség között.

A gyerekeket egyelőre nem oltják. Nagyon sok embert nem lehet oltani az alapbetegsége miatt. Ezeket az embereket lehetséges megvédeni a nyájimmunitással, azzal, hogy mindenki, aki megkaphatja az oltást, azt oltsák be. Ez minden eddigi oltás esetében is így működött, semmi változás nincs ebben.

Az, hogy te önző vagy, ezen felül tanulatlan, és igénytelen, és a saját életedet kockáztatod emiatt, még nem mentesít a társadalmi felelősség alól.

#17 Az az "összeherdált" vakcina majdnem 20 éves múlttal rendelkezik...

[link]

Nálad is a tanulatlanság, igénytelenség alakítja a véleményed, és irányítja a döntéseid. Igazából nem baj az, hogy ha az igénytelen emberek kiszelektálódnak...bocccs...

2021. márc. 30. 10:30
 26/32 anonim ***** válasza:
Szóval te is a facebookról jöttél.
2021. márc. 30. 10:36
 27/32 anonim ***** válasza:

#26 Nem, de megpróbáltam lemenni arra a szintre, hátha azt fel tudod fogni, de ezek szerint te a csatornából másztál elő, odáig nem követlek...

Nekem nincs kedvem egy adathalász platform használatához, ha nem kifejezetten muszáj, de neked szíved joga.

Tudod a kutatási anyagok akkor is tények, ha fejre állsz.

covid1001.com

thelancet.com

Tessék olvasgatni... Ha túl hosszúak a cikkek, tanulmányok benne, akkor nagyon, de nagyon keveset tanultál eddig.

2021. márc. 30. 10:44
 28/32 anonim válasza:
33%

Azért az mondjuk érdekes, hogy itt a nagy és okos emberek összekevernek engem (a 24 éves, teljesen egészségest) az egyetemistával, mikor teljesen mást ír ő, mint én.

Oltásról megy a szentbeszéd, mert ugye mindenki orvos, de 2 embert (2 külön véleménnyel) nem tudnak megkülönböztetni. Érdekes.

Én a #13 és #20-as kommentemmel nem beszéltem globális szinten az oltás ellen, mivel nem vagyok oltás ellenes.

Csak azt írtam le, hogy nekem személy szerint miért nincs rá szükségem.

"Az, hogy te önző vagy, ezen felül tanulatlan, és igénytelen, és a saját életedet kockáztatod emiatt, még nem mentesít a társadalmi felelősség alól."

Ha a saját életemet kockáztatom, az miért önzőség, továbbá a saját életemmel milyen társadalmi felelősségem van?

A védekezésnek minden olyan formáját megteszem, amivel mást védek. De az oltással magunkat védjük, fertőzni ugyanúgy tudunk, szóval kizárólag magamra vagyok "veszélyes" az oltás hiányával. Hol van itt önzőség?

Értem a kullancsos, és alkoholos példát, de úgy gondolom, hogy a szervezetem évi 4-5 COVID-ot is kibír. Miért olyan nehéz elképzelni, hogy valaki egészséges? Hogy valakinek jól működik az immunrendszere?

Mellesleg cugorbetegséggel riogatni azt aki nem akar oltást, semmivel sem másabb, mint mikor az oltás ellenesek jönnek azzal, hogy halált, meg még ki tudja mit okoz az oltás. Pont az a szint.

2021. márc. 30. 12:27
 29/32 A kérdező kommentje:

Nem, nagyon nem ugyanaz. A long-COVID és a poszt-COVID szindrómák nagyon is létező szövődmények.

A kellő átoltottság mindig védi a be nem olthatókat. Ezért vagy önző, ha te ugyan beoltathatnád magad, de nem teszed. Az összes oltásellenes erre játszik (és most nem kifejezetten a koronavírus elleni védőoltásról beszélek, hanem általában az oltásokról), hogy majd mások beoltatják magukat, és akkor majd a nyájimmunitás őt is megvédi. Az a baj, ha sokan gondolkodnak ilyen önző módon, oda a nyájimmunitás. (A kanyaró is ezért ütötte fel a fejét ismét sok országban.)

Amúgy a képlet igen egyszerű: a COVID miatt kiszámíthatatlanul bekövetkező halálozás, vagy a közepesen nagy valószínűséggel bekövetkező súlyos szövődmények, vagy az oltás miatti igen minimális valószínűséggel bekövetkező súlyos szövődmények.

Az oltandókat pedig nem tesztelik koronavírusra, erre nincs kapacitás. Ez így nem szerencsés, de ez a következménye a kialakult helyzetnek. Normál esetben a járvány kezdete előtt oltanak , közben már nem. Ezt most nem lehet így csinálni.

A végzettségem pedig kifejezetten témába vágó, egészségügyi, járványügyi, molekuláris biológiai egyaránt. És a tiéd?

2021. márc. 30. 21:03
 30/32 anonim ***** válasza:

19

Úgy beszélsz, mintha halvány lila gőzöd is lenne a dolgokról, de azoknak a véleményére nem adsz, akik ezt tanulták éveken keresztül. Ez olyan, mintha a te szakmádban a te szavadra nem adni valaki. Bár amilyen okosnak tűnsz, lehet nem is adnak és itt kompenzálod a kisebbségi érzésed. Na mindegy, hülyékkel én nem vitatkozom, nem süllyedek a szintedre, még a végén legyőzöl a rutinoddal. A soha viszont nem látásra, innentől nem foglalkozom veled.

2021. márc. 30. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!