Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők között nagyobb azok aránya, akik beoltatnák magukat koronavírus ellen, mint az iskolázatlanabbak közt?

Figyelt kérdés

A felsőfokú képesítéssel rendelkezők kb. 65%-a,

A középfokú képesítéssel rendelkezők 50-55%-a,

A legfeljebb alapfokú képesítéssel rendelkezők kb. 35%-a

oltatná be magát biztosan.

2021. márc. 27. 19:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
49%
fityesz viktor ORBÁN Xd
2021. márc. 28. 00:31
 12/32 anonim ***** válasza:
65%

1. Valószínűleg azért van a különbség az iskolázottak/ nem iskolázottak között, mert a kevésbé iskolázottak között népszerűbbek az összeesküvés elméletek.

2. Politikailag amilyen messze lehet lenni, én annyira messze állok mind a két tömbtől, de szerintem az ellenzéknek csak az volt a baja a kínaival meg az orosszal, hogy nem voltak meg a megfelelő vizsgálatok, papírok. Az orosznak talán azóta megvan.

3. A minta pedig lehet jó 1000 főnél is, ha jól állítják össze a mintát, márpedig a nagyok értenek hozzá.

2021. márc. 28. 14:58
 13/32 anonim válasza:
83%

Szeretem az ilyen "felméréseket" olvasni, úgy, hogy engem sosem kérdeztek a témáról. Valaki egyáltalán már vett részt ilyen felmérésben?

Nem kiemelkedően magas, de bőven az átlag fölötti IQ-val rendelkezem, viszont nem szeretném beoltani magam.

Az oka nagyon egyszerű: a 24 éves, teljesen egészséges (a világon minden betegségtől mentes) szervezetem nem szorul mesterséges "védelemre".

Nem vagyok oltás ellenes, de mivel 2x túléltem komoly probléma nélkül a COVID-ot, úgy érzem SZÁMOMRA nincs rá szükség.

Mást meg akkor is tudnék fertőzni, ha oltva lennék, szóval senkire nem jelentek nagyobb veszélyt mint az oltottak.

2021. márc. 28. 23:38
 14/32 anonim ***** válasza:
Mert aki iskolázott, az általaban müveltebb, mint aki nem, tehát megérti az oltás lényegét, és fontosságát, ellentétben azokkal, akik makacson, kevés információval tagadják az oltás fontosságát. Intelligencia kérdése. De sok kevésbé iskolázott is nagyon intelligens, és ezek nem kérdőjelezik meg az oltást.
2021. márc. 29. 11:27
 15/32 anonim ***** válasza:

Statisztikát mellékeld kérlek..Egyébként ezt honnan tudod? Igen először az orvosokat és az eg.ü.személyzetet oltották de mostmár főként az időseket oltják

..

2021. márc. 29. 19:17
 16/32 anonim ***** válasza:

Általános iskolában igen kevés szó esik az immunrendszer működéséről, a védőoltásokról. Aki itt elakad, az még arra a kicsire sem figyelt, tehát a konkrét tudása és a tudás iránti vágya nulla. Hiába teszed elé a komoly kutatási eredményeket, még ha át is fogalmazod egyszerűbb nyelvezetre, nem fogja érteni, nem is érdekli, és ha túl sok betűt írsz le, az mégrémíti. (Tisztelet a kivételnek, van kőműves ismerősöm, aki művelt, és magas IQ-val rendelkezik, de azért nem ez az általános...)

Aki már kijárta a középsulit, annak egy hangyányival több foglama lehet ezekről alapvetően. Nem lesz teljesen idegen neki sem a szöveg, sem a mennyiség.

Aki esetleg egy felsőfokú iskolát elvégzett, az képes önállóan utánaolvasni, rákeresni, eldönteni, hogy mi lehet valós, és mi hamis információ. Képes elolvasni 2000 oldalt egy hét alatt, tehát nagyobb esélye van mélységében megérteni a helyzetet.

Aki nem érti az alapokat, az ösztönből cseleszik. Nem bízik az orvosokban, mert nem érti, mit beszélnek. A szomszéd, meg a zöldséges néni véleménye sokkal érthetőbb számára, és az sem baj, ha hülyeséget beszél, de legalább érti, miről. Ezért hisz a szomszéd néninek előbb, mint a kutatónak.

Gondolj az afrikai oktatásra, orvoslásra! Ott is nagyon nehezen megy át az infó (mosd meg a kezed, ne igyál a pocsolyából, nem a nyaklánctól lesz gyereked, stb) Azért, mert az iskolázatlan magyarok nem afrikában élnek, attól még nincsenek magasabb szinten megértési képességekben.

Emiatt nem lett volna szabad választhatóvá tenni az "oltakozást", és az emberek belátási képességére bízni a kijárási tilalmakat.

2021. márc. 29. 19:41
 17/32 anonim ***** válasza:
40%

Felsőfokú képesítéssel még nem rendelkezem, de egyetemista vagyok. Bizton állíthatom neked, hogy soha, semmilyen körülmények között nem fogom beadatni magamnak azt az összeherdált sz*rt, amit covid elleni oltásnak neveznek.

Tudod, van az, aki elhiszi azt amit a képébe tolnak és van olyan, aki hajlandó meghallgatni azokat, akiket a média imád mellőzni - az oltások áldozatait, mert ők is szép számban vannak.

Ez nem iskolázottsághoz kötött.

2021. márc. 29. 20:34
 18/32 anonim ***** válasza:
85%

17

A családban nálunk van, aki “oltás áldozat”. (Nem covid oltás). Mégis tudja, hogy szar lapot húzott anno gyerekként és az 1 millióból 1 eset az pont ő volt. Ettől függetlenül minél hamarabb be akarja adatni az oltást, nála pedig okosabb embert nem ismerek.

Illetve kérdezz meg mondjuk biológia vagy orvosi szakon végzett hallgatókat, ha már egyetemista vagy... talán nekik is van némi közül a dologhoz, ha nem is annyi, mint a 20-30-40 éves tapasztalattal rendelkezőknek, akiket te most szidtál, mert a képünkbe tolják a hülyeséget.

És az intelligencia sem iskolázottsághoz kötött, sajnos egyre inkább jellemző lesz, hogy egy egyetemet bárki el tud végezni...

2021. márc. 29. 21:29
 19/32 anonim ***** válasza:
37%

Olyan tanulókra gondolsz, akik már a magyar mutánst emlegetik? Akik szintén egyetértenek azzal, hogy a vírus országorientált? Köszönöm kihagyom ezt a kecsegtető lehetőséget.

Nem az én bajom, ha más mindazok ellenére beakarja adatni magának az oltást, hogy látta az mit tett az adott személy immunrendszerével. Ha már az intelligenciánál tartunk. A szelekció mégis csak működik, talált hátsó kaput, erre ezt tudom mondani.

Valóban sok ész kell hozzá, hogy valami olyat válasszak, amit jobbról-balról a képembe tolnak. Ha szerinted ehhez intelligencia kell akkor gratulálok. Milyen orvosokra gondolsz, kiket hallgassak meg? Köztük is nagy a széthúzás, vannak akik az oltást dicsőítik, a világ legveszélyesebb vírusától rettegnek (többi vakációzik, más betegség ma nem létezik.), vagy azokat hallgassam meg, akik el vannak hiteltelenítve a teljesen más véleményük miatt? Hozzászólásodból ítélve a bólogatós fajtára kell figyelnem.

A példád amit említettél körülbelül az a szint, hogy... Bemondanak valamit, hogy az jó, hozzuk fel példának mondjuk a ciánt, vagy ide vehetsz akármilyen másik méreganyagot, válassz kedvedre. Az egyik megissza, meghal. Látom mit művelt ez vele, de ettől függetlenül én is megiszom, hátha nekem használni fog.

Ha nektek ez jó áldásom rá, engem hidegen hagy akármivel is dobálózol ellenem, legyen az az intelligencia hiánya (lol!) vagy a mártír példád.

2021. márc. 29. 22:54
 20/32 anonim válasza:

"Emiatt nem lett volna szabad választhatóvá tenni az "oltakozást", és az emberek belátási képességére bízni a kijárási tilalmakat."

Ez esetben megosztaná velem, hogy a 24 éves, teljesen egészséges szervezetemnek - ami 2x röhögve legyőzte a COVID-ot - miért lenne szüksége oltásra?

Komolyan érdekel egy nálam ennyivel okosabb ember véleménye, mert én leragadtam azon a szinten, hogy amit a testem természetes úton kibír probléma nélkül, ahhoz nemkell mesterséges beavatkozás.

Vagy az egészséges ember már nemszámít, úgyis kevesen vagyunk? Oltsunk be mindenkit, mert csak és kizárólag krónikus betegek vannak az országban.

2021. márc. 29. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!