Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Covid elleni oltás 20 évesen?

Covid elleni oltás 20 évesen?

Figyelt kérdés
Legnagyobb meglepetésemre hívtak az oltásra. Azt hittem a sor végén leszek mert se krónikus betegség és fiatal is vagyok. Astrazenecával akarnak oltani, de kicsit tartok az oltástól. Mi van, ha simán átvészelném a vírust fiatal szervezettel, és nem lenne később szövődmény? De az is lehet, hogy habár átvészelném, lenne később gond belőle. És akkor azon sírnék, hogy nem adattam be az oltást. VAGY most beadatom, mert nem hiszem hogy véletlen jött ez a lehetőség, de lehet ettől lesz valami bajom, vagy mivel a hosszútávú hatása nem ismert, x év múlva akár. Sajnos az ismerőseim körében sokan összeesküvés elméletesek, és úgy vannak vele hogy pl: emberek szabadították ránk direkt a vírust,hogy kevesebb legyen az ember VAGY az erre készült oltások lerövidítsék a várható élettartamot. Ezek az elméletek hatással vannak rám, bevallom eléggé aggódok,nektek mi a véleményetek erről az egészről?

2021. márc. 23. 14:40
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
Én nem tervezem beoltatni magam, de ha ez lesz a feltétele annak, hogy újra normális életet élhessek, akkor muszáj lesz (pl: egyetem, utazás külföldre). Szeretném még megvárni, hogy több adat legyen az oltások sikerességéről. Illetve az is fontos nekem, hogy melyik oltás lesz a legjobb utazás szempontjából, értem itt ezalatt a külföldre utazást: tesznek-e majd egyes országok aközött különbséget, hogy ha milyen vakcinával oltottak be.
2021. márc. 23. 14:48
 2/7 anonim ***** válasza:
51%

A koronavírusnak sokkal durvább hosszútávú hatásai lehetnek, még akár olyan fiataloknál is, akik tünetmentesen estek át rajta. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy a te szervezeted hogyan reagálna a fertőzésre. A brit mutáns vírus miatt fiatalok is gyakrabban kerülnek súlyos állapotba.

Meg vagyok róla győződve, hogy bármelyik oltás jobb, mint a vírus. Rövid idő alatt kellett kifejleszteni, de maga az oltás mint olyan egyáltalán nem újdonság, és nem eresztenek rá olyat az emberek millióira, ami többet árt, mint használ, vagy ami nem lenne elég biztonságos.

Hamarosan talán jön a nyitás, legalább már hamar meglenne a védettség igazolványod is.

Ha nem kéred az oltást, add nekem!

2021. márc. 23. 14:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Már csak azt nem értem, hogy tud egy 20 éves előrébb kerülni az oltási sorrendben?

Ne érts félre kérdező, nem ellened szól. Csak még egyik szűlöm sincs beoltva, pedig már jócskán benne vannak a korban. Másfél hónapja regisztáltam őket. Nagypapám sincs beoltva. Tényleg nagyon ostobán van ez az egész kitakálva.

2021. márc. 23. 15:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! 1-es megértelek, nekem életem az utazás, korábban úgy voltam vele hogy ha oltáshoz kötik akkor adatom csak be, de gyorsan kellett döntenem a telefonban. 2-es igen, én is ezt remélem. Megnyugtató volt a válaszod, köszönöm. Remélem hamarosan megkapod az oltást te is. 3-as nem veszem magamra, én sem értem, nálunk a családban is van olyan akire úgymond jobban ráférne, mégsem hívták még. Talán ez egy jel akar lenni. Ne aggódj, szerintem hamarosan megkapják a szüleid is.
2021. márc. 23. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:
28%

Akkor mostmár végre a fiatalok is meg kaphatják? Vagy csak "protekciód" van?

Vagy van remény, és akar engem is fel fognak hívni?

A .fa.sz se akar lebetegedni :D szeretném azt az oltást

2021. márc. 24. 12:12
 6/7 anonim ***** válasza:
64%
Én 25 vagyok én mindenképp beoltatom magam egy percig sem gondolkodtam rajta. Bízok az oltásban kaptam már rengeteget életemben influenza ellenit, külföldre utazás előtt is már sokszor, kérdés nélkül hagytam hogy belémnyomják és semmi bajom nem lett tőlük inkább megvédtek a betegségtől úgyhogy én bízom ebben is, sztem minden felelősségteljes ember így tesz.
2021. márc. 24. 21:17
 7/7 anonim válasza:
Én 22 vagyok és valamiért engem is felhívtak az oltás miatt tegnap. Én Pfizert kapok, biztosan beoltom magam. A vírus jóval veszélyesebb mint egy oltás.
2021. márc. 25. 18:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!