Túlsúlyos vagyok, de nagyon. Szeretnék napi szinten tornázni, elkezdtem pl. guggolásokat csinálni, de minden leguggolásnál irtózatosan ropog mindkét térdem. szörnyű a hangja. Van ez ellen valami "gyógymód"?
Ne erőltesd a guggolást! A térdízület nagyon érzékeny, pláne ha túlsúllyal erőn felül van terhelve.
Teljesen földig nem is szabad guggolni, inkább csak térdig szokás leereszteni a feneket ennél a gyakorlatnál, ha térdpanaszaid vannak.
A kollagénpótlásra érdemes figyelni és ki kell kísérletezni, neked melyik válik be a porcvédő készítmények közül, nagyon sokféle van.
Setalni is szoktam, de a jobb labfejdm fel ora utan elkezd fajni (a bal nem). 125 kilo vagyok es no, 30+-os. Pcos es gyenge ir. Mivel az edzotermek zarva vanbak, igy pl az elliptijus trenert bem tudom kihasznalni. Van meg ket kis sulyzom is.
Nem vagyok otthon a porcvedok vilagaban. Kollagenkapszulam van. Bar nem tudom, mennyit vegyek be belole ennel a sulynal.
A Gal kollagén porokat ajánlom, turmixba, shakebe lehet keverni. Pupozott teáskanál vagy egy nagykanalnyi is lehet a napi adag. (Ez kicsit drága de lehet kis vodrokben is kapni kollagent, disznó vagy csirkebőr daralekot. Nem hangzik jól, de lényegében mindnek ez az alapja.)
Az intermittent fastingot, időben korlátozott étkezést tudom még ajánlani. A mozgás önmagában ritkán elég.
Hat maradt egy regebbi fogyni probalkozasombol Lifetilt kolkagenem. Azt beszednem, ne menjen pocsekba, vagy rosszul teszem, es dragan eladitt bóvli az egesz, mint az egyeb kiegeszitőik?
Evés: sok feherjet eszem, főleg tojast. Szenhidratot is viszek be, de nem kenyeret, nagyon jol elvagyok kenyer nelkul, inkabb krumplit. Amirol nem tudok lemondani, az a cukor. Az osszes edesito, cukorhelyettesito egyszeruen pocsek izu, mellekize van mindnek, nemelyik hashajto is, szoval ezzel nem kuzdok, cukorral iszom a teat. Inkabb lemozognam a tobbit, csak ugye a terdem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!