Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Túlsúlyos vagyok, de nagyon....

Túlsúlyos vagyok, de nagyon. Szeretnék napi szinten tornázni, elkezdtem pl. guggolásokat csinálni, de minden leguggolásnál irtózatosan ropog mindkét térdem. szörnyű a hangja. Van ez ellen valami "gyógymód"?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy meg lehet-e szüntetni valami kenőccsel, vagy vitaminnal a ropogó hangot? Borzasztó hallani, és kellemetlen is. Nem fáj, de zavar. Mintha minden alkalommal ripityára akarna törne, vagy mintha őrölnék a csontomat. Mi lehet a baja?

2021. márc. 19. 20:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem guggolással kéne kezdeni.. Inkább sétálj!
2021. márc. 19. 20:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne erőltesd a guggolást! A térdízület nagyon érzékeny, pláne ha túlsúllyal erőn felül van terhelve.

Teljesen földig nem is szabad guggolni, inkább csak térdig szokás leereszteni a feneket ennél a gyakorlatnál, ha térdpanaszaid vannak.

A kollagénpótlásra érdemes figyelni és ki kell kísérletezni, neked melyik válik be a porcvédő készítmények közül, nagyon sokféle van.

2021. márc. 19. 21:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azt tudnám neked tanácsolni, hogy túlsúly esetén próbálj inkább valamilyen ízületkímélő sportot választani, mert nem biztos, hogy a guggolással fogsz jól járni, sőt biztos. A guggolást időzítsd későbbre, amikor már sikerült valamennyi súlyt leadnod. Én inkább valamilyen aerobic féle mozgást tudnék neked elképzelni vagy biciklizést, box vagy bármi hasonlót, illetve fontos a sport mellé az életmódváltás is, de azt hiszem ezt nem szükséges hangsúlyoznom, mert nyilván te is tudod jól. Az ízületek védelme érdekében célszerű elkerülni a nagy terhelést és inkább ciklikus mozgást végezni, illetve megfelelő mennyiségű folyadékot is érdemes fogyasztani.
2021. márc. 19. 21:07
 4/10 anonim ***** válasza:
68%
Nagy felesleggel nagyon nem kéne guggolgatni!
2021. márc. 19. 23:46
 5/10 A kérdező kommentje:

Setalni is szoktam, de a jobb labfejdm fel ora utan elkezd fajni (a bal nem). 125 kilo vagyok es no, 30+-os. Pcos es gyenge ir. Mivel az edzotermek zarva vanbak, igy pl az elliptijus trenert bem tudom kihasznalni. Van meg ket kis sulyzom is.

Nem vagyok otthon a porcvedok vilagaban. Kollagenkapszulam van. Bar nem tudom, mennyit vegyek be belole ennel a sulynal.

2021. márc. 20. 00:53
 6/10 anonim ***** válasza:

A Gal kollagén porokat ajánlom, turmixba, shakebe lehet keverni. Pupozott teáskanál vagy egy nagykanalnyi is lehet a napi adag. (Ez kicsit drága de lehet kis vodrokben is kapni kollagent, disznó vagy csirkebőr daralekot. Nem hangzik jól, de lényegében mindnek ez az alapja.)

Az intermittent fastingot, időben korlátozott étkezést tudom még ajánlani. A mozgás önmagában ritkán elég.

2021. márc. 20. 05:44
 7/10 A kérdező kommentje:

Hat maradt egy regebbi fogyni probalkozasombol Lifetilt kolkagenem. Azt beszednem, ne menjen pocsekba, vagy rosszul teszem, es dragan eladitt bóvli az egesz, mint az egyeb kiegeszitőik?

Evés: sok feherjet eszem, főleg tojast. Szenhidratot is viszek be, de nem kenyeret, nagyon jol elvagyok kenyer nelkul, inkabb krumplit. Amirol nem tudok lemondani, az a cukor. Az osszes edesito, cukorhelyettesito egyszeruen pocsek izu, mellekize van mindnek, nemelyik hashajto is, szoval ezzel nem kuzdok, cukorral iszom a teat. Inkabb lemozognam a tobbit, csak ugye a terdem...

2021. márc. 20. 11:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Jó minőségű cipőt használj setahoz/kocogashoz! Ez is segíthet a térd fajdalmadon.
2021. márc. 29. 09:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha telik, akkor az elliptikus tornagép az kifejezetten izületkímélő. Asszem így hívják, de biztos tudod melyikre gondolok.
2021. márc. 29. 10:29
 10/10 anonim válasza:
Én azt javaslom hogy először valami könyebb mozgás formát válassz. Sajnos én beleestem abba a hibába, hogy gyorsan és nehéz edzéseket csináltam. Utána 2 hétig mindenem fájt. A térd ropogás ellen szerintem nincs mit tenni, ahogy javul az álló képességet szerintem az is fog. Maximum a megfelelő cipő kiválasztása. Én inkább már cukor nélkül iszom a teát kávét mindent. És ha sütit ennék, akkor keverek bele egy kis ízesített fehérje port az megadja az édes ízt. Egy idő miután hozza lehet szokni. Krumpli helyett én kuszkuszt és rizst szoktam enni. De lehet édes burgonyát is szerintem.
2021. ápr. 9. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!