Koleszterinszintmérővel teljesen elkerülhető egy esetleges szívroham a jövőben?
Ezt most nem értem. Attól hogy méred a koleszterinszintedet, akkor ez a szint alacsonyabbá válik, vagy emelkedik? Méréstől? Nem inkább a megfelelő életmódtól?
Túlsúly, mozgásszegész életmód, stressz.
Szerintem van plussz egy csomó más tényező ami miatt szívrohamot lehet kapni.
Az epekövek nagy része koleszterin kő. Nem csak az érelmeszesedéstől és a szívrohamtól kell félni, az eoekőtől is.
Attól hogy méred, még nem lesz kisebb a koleszterined. De látod, ha magas, és változtatnod kell az étrendeden.
Egy volt munkatársamnak a magas koleszterinjére a körzetije valamilyen disznóepe kivonatot írt fel. Egy doboz beszedése után jelentősen visszaesett a koleszterinje, és évekig ott is maradt.
Nekem elvileg nem magas, egyszerűen csak szeretnék az egészségemre vigyázni.
Senki sem mondta, hogy attól lesz kisebb, hogy mérem.
Ez az alapkérdésed!
Vagy anyukádét vagy bárkiét... mindegy.
Nem, koleszterinszint mérővel nem kerülhető el a szívroham.
Mint ahogy a vérnyomásmérőtől sem.
Ezek csak diagnosztikai eszközök.
Sok sok tényező együttesével kerülhető el.
8-as:
De komolyan, értelmezzétek már a kérdésemet. Hát egy diagnosztikai eszköztől miért lenne elkerülhető? Nyilvánvaló, hogy nem erre gondoltam, amikor a kérdést megfogalmaztam.
Szerintem egyértelmű kellene, hogy legyen nektek, hogy nem erre gondoltam.
Arra gondoltam, hogy ha figyeled magad, méred magad, és úgy táplálkozol, hogy "na most magasabb a koleszterinszintem, akkor halat eszek, stb.", akkor úgy elkerülhető-e.
Miért kell ezt 10x elmagyarázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!