Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen kivizsgálások vagy...

Milyen kivizsgálások vagy milyen módszerek segítenének nekem? A problémám a súlyom és a vele járó fájdalmak.

Figyelt kérdés
Sajnos 115 kg és 162 centi magas 35 éves nő vagyok. A súlyaim a terhességemmel kezdődtek már 13 ével ezelőtt. Sajnos többféle diétát és fogyokúrát kipróbáltam, de töbnyire ami lement az vissza is jött, olykor duplán. Most a reflux betegség tüneteivel és erős hátfájdalmakkal küszködök. Segítségre lenne szükségem, de nem tudom kihez fordúljak vagy mit tegyek. Kérem mindazokat akik tudnak, hogy segítsenek! Előre is köszönöm!
2010. aug. 19. 05:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, már nem kicsi a gyermeked. Mivel ilyen mértékű panaszokat okoz a túlsúlyod, akkor én egy orvos által felügyelt, kórházi diétát javasolnék. Ha rákeresel a google-ban, sok cikket, ismertetőt találsz róla. Mindjárt én is keresek neked valamit, amin elindulhatsz.

A kórházban kivizsgálnak és szigorú eü felügyelet mellett diétáztatnak, tornáztatnak, közben persze figyelik, hogy a szervezeted hogyan reagál. Megtanulod, hogyan fogyhatsz tovább otthon is. Bizonyos idő (általában 1 hét) után hazamész és egyedül folytatod, persze időről időre be kell menni kontrollra.

Dr. Pados, a Szt.Imre Kórházban foglalkozik ezzel nagyon magas szinten.

[link]

DE:

Ha elég erősnek érzed magadat, egyedül is nekivághatsz. Először a háziorvosodtól kérj egy kivizsgálást, mondd el a panaszaidat is. Utána jöhet a diéta: vacsorára natur sült/grillezett csirke/pulykamell/halfilé friss salátákkal, ebédre mehet még emellé egy, esetleg két evőkanálnyi főtt rizs vagy vízzel/tejjel készült krumplipüré is, stb. Reggelire 1 szelet teljes kiörlésű kenyér vagy pirítós, 1 szelet sovány sajttal vagy sonkával vagy 1 tojással, 1 bögre tej/tea/tejeskávé(egy kiskanál cukrot is tehetsz bele), hetente egyszer akár kakaó (így a csoki iránti vágyadat is kielégítheted). Tízóraira/uzsonnára 1 pohár natur joghurt vagy friss gyümölcs. Emellett naponta sétálj legalább fél órát. Először csak nyugisan, aztán lehet egyre tempósabban. Nem kell futni, ekkora testsúly nagyon megterheli az ízületeket. Hetente 3x menj úszni. Mindig annyit ússz, amennyi jól esik, plusz 1 hosszt. Sétálni is amennyit jól esik, plusz 1 háztömböt. Meglátod, csak úgy olvadnak majd a kilók rólad, az erőd pedig visszatér. A lényeg, hogy - az evéssel se! - ne sanyargasd magad, azért írtam, hogy akár egy kis kanálka cukrot is tehetsz a tejeskávédba, ha ehhez vagy szokva. Nem koplalni kell, hanem ésszerűen étkezni. Húsból/halból, kenyérből, sajtból 1-1 szeletet egyél, salátákból, nyers zöldségekből hegyeket. Ne feleljts el néha-néha (2-4 hetente) visszamenni a háziorvosodhoz kontrollra.

Bármelyiket választod (kórház vagy egyedül), sok sikert, kitartást kívánok!

2010. aug. 19. 06:40
 2/2 anonim ***** válasza:

szia, az előző válaszoló okos dolgokat írt, de azért én is hozzátennék 1-2 gondolatot.

Először is, szerintem ne egyedül állj neki próbálkozni - menj el egy orvosi kivizsgálásra. A refluxod miatt amúgy is részt kell venned belgyógyászati vizsgálaton, érdemes lenne megnézni a vércukrodat, a pajzsmirigyműködésedet, a koleszterinedet, trigliceridszintedet. Lehet, hogy pl. epekő is kialakult már a túlsúly miatt, az is okozhat kisugárzó fájdalmakat.

Mind a refluxon, mind a súlyfeleslegen sokat segít a napi 5-6-szori étkezés. Először megpróbálhatod, hogy a napi 3 étkezésedet nem 3, hanem 6 alkalomra szétbontva eszed meg. A fogyás egyik titka nem a nem evés, hanem az anyagcsere felgyorsítása. A szervezeted így folyamatosan el van látva energiával, nem vagy éhes sem.

De sztem kezdd egy orvosi kivizsgálással, mert a túlsúlyod kialakulásának az életvitelen kívül lehet egyéb oka is. Az orvosnál/dietetikusnál pedig kaphatsz segítséget, étrendi ötleteket a fogyáshoz (könyvtárból is ki lehet venni nagyon jó szakirodalmakat).

Egyet ne csinálj: ne a neten keress diétákat magadnak (atkins, 90 napos, káposzta, méregtelenítő és Isten tudja még, milyen kúra). Okosan fogyj, legyél egészségesebb, válts életmódot. Ahogy láthatod, az ostoba diéták után visszajön minden - és neked nem erre van szükséged.

Én is sok sikert kívánok neked!

2010. aug. 19. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!