X,Y kromoszóma melyik milyen nemet takar?
Figyelt kérdés
2021. márc. 8. 20:03
2/7 anonim válasza:
A férfiak két típusú spermiumot képesek termelni. Az egyik a „fiú spermium”, ami XY kromoszómát hordoz. A másik az XX, a női. Amelyik megtermékenyíti a petesejtet, olyan neme lesz a gyereknek.
4/7 anonim válasza:
2, szerintem megbuknál 8. osztályos bioszból...ha a spermium xx meg xy lenne, ott komoly gondok lennének
5/7 anonim válasza:
Ja amúgy
X ivari kromoszóma van, meg Y ivari kromoszóma
XX kromoszómapárt hordoz a nő, XY kromoszómapárt meg a férfi, összesen 23 kromoszómapárja van szinte minden embernek
6/7 anonim válasza:
Na várjunk csak, én eredetileg jól gondoltam, valójában csak Y és X kromoszómát hordoz a hímivarsejt, X-et a petesejt és ugye annak megfelelően alakul a gyerek neme, ahogy összetalálkoznak. Viszont rég tanultam bioszt és előbb inkább utánaolvastam, de ezek szerint abban a cikkben írtak hülyeséget, ahonnan másoltam :D
7/7 anonim válasza:
Szerintem tedd föl ezt a kérdést a tudomány kategóriában, mert itt nagyon összezavarhattak a válaszok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!