Ha fogamzásgátlót szedek és közben kialakul nálam valamilyen hormonális probléma, azt miből veszem észre?
Én soha többé nem szedek ilyesmit: az abbahagyása után 2 évig nem jött meg.
Az orvosnak az az érdeke, hogy szedd, nem fogja azt mondani, hogy ne. Pénzt kap utána.
1-es voltam.
Én most hagytam abba.
Érezhetően kevesebb a hajam (5 évig szedtem). Egy-egy hajmosás alkalmával csomókban hullott a hajam. Voltam vérvételen, de ott mindent rendben találtak. Egyik nőgyógyász se hajlandó kimondani, hogy a tablettának lehet köze a hajhulláshoz.
A méhszájsebem is kiújult. Nem fogom többet szedni, biztos vagyok benne.
Nekem az elején nem okozott semmi kellemetlenséget.
Több dolog is motivált az abba hagyásában. Például nulla volt a libidóm. Meg ugye, volt ez a hajhullás, amire senki nem tudott semmit se mondani. Illetve, elég fogékony lettem a "felfázásra" (ugye, amiről tudjuk, hogy nem a hideg kő okozza).
4-es voltam.
Nem fog jobban hullani.
Amúgy nem érdemes szedni, pasi miatt főleg nem, a szervezetedet meg csak becsapod.
Igazándiból, ez a te döntésed. Én nem akarlak meggyőzni se az előnyeiről, se a hátrányairól a hormonális tablettának.
Az a gond, hogy a tabletta mellett csak nehezen fogod észrevenni, ha hormonális gondjaid vannak. Ugye, a tabletta ingyen és bérmentve biztosítja a szervezetednek az egyenletes hormonszintet egész hónapban.
Pèldául nekem csak egy petefészkem van. Félek a korai petefészek kimerüléstől. De így nekem egyszerűen már nem érte meg a tabletta szedése (a nulla libidó miatt, azért ehhez még fiatal vagyok, hogy ne kívánjam a páromat. Meg hogy félévente antibiotikumot szedjek a felfázások miatt).
4-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!