Fiatalon pajzsmirigyrák?
Most 25 vagyok, még 15 évesen a gimi elején találtak egy kis pajzsmirigycisztát illetve alulműködésem volt.
Adtak gyógyszert,a ciszta kb 2-3 mm-re zsugorodott,nem vették ki.
Havonta ,majd 3 havonta végül évente kellett járni ellenőrzésre ultrahangra és vérvételre. Minden jó volt,a ciszta maradt 2-3 mm.
Majd egyetem elején végleg elköltöztem a szülővárosomból a fővárosba és nem mentem többet az ellenőrzésre. Ennek már 5 éve. Volt 1 éve pajzsmirigyes vérvételem (egy ismerősön keresztül,ultrahang nem),minden érték jó volt.
Anyukám nővérének volt fiatalon pajzsmirigyrákja,tehát a családban előfordult.
Most akarok 5 év után elmenni újra,mert pár hete mintha az a fele a pajzsmirigyemnek nagyobb lenne,ahol volt a ciszta. Illetve néha mintha nyomna valami.
Akinek pajzsmirigy rákja volt,mik voltak a tünetei?
Eléggé félek..
Folyamatos zabálhatnék és állandó éhség
magas vérnyomás
Pajzsmirigyrák: A mamámnak volt.
Gyengeségérzettel kezdődött, majd folytatódott azzal, hogy nem tudott annyit enni, mint rendesen, úgyhogy lefogyott, pedig előtte is sovány volt. Utána jött még a légzési nehézség, rekedtség, majd a légszomj. Kórházba került, még három hónapot élt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!