A munkahelyek kb hany szazaleka kerhet az uj munkavallalotol vagy a mar meglevo dolgozoktol idonkent koronatesztet? Irodai kerhet? Tudtommal nem. A teszteltetes nem kotelezo a melohelyen es ezert ki sem rughatnak, nincs olyan h emiatt nem vesznek fel
Irtad, hogy nem mert kirugni a fonok, mert vegkielegitest kene fizetnie, amit nem nagyon akar. Ha ujonnan jelentkezem allasra, meg lehet kerdezni h kell-e oltas, teszt vagy a kesobbiekben kell-e majd. En is valogathatok, nekem is lehetnek felteteleim es vannak olyan munkak ahova nem kellenek.
A konzultacional meg ha odairod, h mi a velemenyed, elfogadjak, merlegelik.
Normális válaszokat kérsz, de te magad (már ne haragudj) nagyon nagy butaságokat mondasz. Biztos, hogy Magyarországon élsz vagy csak ennyire meg tudja veled etetni a kormány a hülyeségeit??
A konzultációnál nincs lehetőség véleménykifejtésre. Bejelölhetsz 2 előre megírt választ, és ennyi. Egyik sem tükrözi a valós véleményt, Igen/Nem válasz esetén a kérdéssel trükköznek, kifejtős választ esetén meg a válasszal.
Próbaidő alatt kirúghatnak, mert az próbaidő. Joga van hozzá, és semmi kötelezettsége nincs.
Ha már próbaidő után dolgozol, onnantól (bizonyos időtartam után, bizonyos feltételek mellett, tehát nem minden esetben!) járhat végkielégítés.
Az ember persze válogathat, de nincs olyan sok munkalehetőség, hogy érdemes legyen válogatni.
Nem haragszom, de nem írok butaságokat. Józan ésszel gondolkodom.
Igen, itthon élek.
Nem etet meg a kormány semmivel, de látom amit jól csinálnak, azt is, amit nem.
Olvastam, és vannak olyan kérdések, ami tükröz valós véleményt, pl. a rendezvényekkel, és olvastam, hogy ezen a kérdésen az áll "nyerésre" amelyiket én akarom. Pártfüggetlenül mondom, hogy egyátalán nem gáz kérdések.
Igenis fogok válogatni a melókban és szóból ért az ember. Ha kérdez, ha tájékozódik, elkerülhet egy csomó kellemetlenséget és nyugodtabb az ember.
Azért írtam a butaságot, mert valahogy olyan, mint ha nem értenéd milyen világban élsz. Lehet, hogy vannak szabályok, lehet, hogy mondanak valamit, de a valóságban az ezerféle módon megcáfolható, mert a valóságnak nem mindig van köze a törvényekhez.
A konzultáció alatt meg valószínű szintén nem tudod, miről beszélek. Nem az a konzultáció, amit facebookra kiírnak, hanem az, ami a [link] oldalon van. És itt semmilyen véleményt nem fogsz kifejteni, pedig a végeredmény ez alapján fog számítani, nem a facebookos postokból.
A munkahely meg egy egyéni dolog, valójában azt csinálod, ahogy neked jó :D 10-ből 7 munkahely azért fog visszautasítani, vagy azért fogod te visszautasítani, mert nem egyeznek a nézeteitek, de alapból nem gondolnám, hogy a mai világban eljutsz egyáltalán 10 munkahelyre, amikor párom 2 diplomásként nem engedheti meg, hogy válogasson.
Kedves kérdező, próbálj meg a munkaadó fejével gondolkodni!
Az a jó neki, ha a munkatársak rendesen dolgoznak, és nem betegen fekszenek vagy karanténban vannak. Ehhez pedig eszköz lehet a teszt.
Istenem, ezt nem hiszem el, hogy még mindig itt tartasz :DDD
Figyelj már arra, amit írok, ne azt szajkózd, hogy érted a világot, mert láthatóan vagy nem dolgoztál még egy percet sem, vagy csak szimplán nem akarod meglátni, milyen a világ.
Igen, a főnökök gyakorlatilag úgy szórakoznak, ahogy akarnak, mert az alkalmazott félti az állását, és nem fog szembemenni a főnökével, mert bármilyen mondvacsinált indokkal kirúghatja, és senkit nem fog érdekelni, hogy az valóban úgy történt-e.
A munka törvénye olyan, ami elég könnyen kijátszható. Innentől emberség kérdése, hogy a főnököd hogyan viselkedik veled, hogy ha azt mondja, hogy teszteld magad, vagy oltasd be, és te nem akarod, akkor hogyan fog utána hozzád állni.
Mondtam már példát, hogy nem egy ember volt, akit azért rúgtak ki, mert nem vol hajlandó "önkéntesen" beoltani magát. Felháborító, embertelen, de nem tud vele mit csinálni, mert nyilván nem ezzel az indokkal lett kirúgva.
De ott egy másik példa: ismerősöm főnöke többször be lett bár jelentve amiatt, hogy a dolgozókat nem engedi szabadságra. Kimentek ellenőrizni, bekérték a jelenléti íveket, azokon mindenki kivette rendesen a szabadságát, azon kívül pedig nem tudtak mit csinálni, mert minden szabályosan volt lepapírozva. És senki nem panaszkodott, mert mindenkinek kellett a fizetés.
Értem, amit mondasz, de az nem a valóság, akármennyire is szarul hangzik. Az embernek egyéni döntése, hogy elfogadja-e azt, ami a munkahelyén van, de nincs olyan rohadt sok munkalehetőség, hogy ez alapján lehessen válogatni, hol emberségesebb a főnök, mert nagy az esély rá, hogy a következő, aki belefutsz, az is ugyanolyan lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!