Téged már beoltottak?
Mennyire kell fogyatékosnak lenni ahhoz, hogy azok akik beoltatnák magukat és azok akik nem lepontozzák egymást?
Nem mindegy nektek mit csinál a másik? Még jó hogy el lehet dönteni. Egyik mellett vagy ellen sincs mindent eldöntő érv.
Igen. Orvosként Pfizert kaptam, de a jelenlegi szituációt látva már gyakorlatilag bármivel beoltatnám magam.
Pfizer/Moderna --> AstraZeneca/Szputnyik--> Sinopharm sorrendben, ha lenne választásom. De az, hogy kinek melyik a jobb, függ az életkortól és társbetegségektől (én spec fiatal vagyok, nincs alapbetegségem).
" az, hogy kinek melyik a jobb, függ az életkortól és társbetegségektől"
Még a Pfizer, Moderna és AstraZeneca majd a J&J vakcinálnál ez eldönthető, viszont, hogy a büdös pitsába döntöd el az oroszról és a kínairól, hogy beadhatod-e vagy sem, ha nincs róla semmi normális doksi ? :D
Őszintén bevallom, hogy a Sinopharm vakcinának még szégyenletesen nem nagyon néztem utána, az oroszról viszont vannak már fenn kutatási adatok szép számmal.
Egyébként úgy, hogy hallgatsz a háziorvosodra/kezelőorvosodra, aki adja :)
Aki orvosit végzett, ismeri a mechanizmusokat, ahogy a vakcinákat készítették és ahogy hatnak. Amúgy pont, hogy az mRNS alapú Moderna és Pfizer az, ami talán kicsit rosszabbul szerepelt az idős lakosság körében. Az orosz és a kínai "hagyományos" vakcinák esetén kisebb valószínűséggel fog kialakulni bármi káros szövődmény az immungyenge/idős korosztályban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!