Alvásparalízis élmények?
Érdekel ez a téma, tudom hogy kellemetlen tud lenni, de kíváncsi vagyok, kinél hogy jelentkezett ez. Tudom, nagyon sok ilyen kérdést lehet itt találni, de azóta lehetett még több alvásparalízises élmény.
Értelmes válaszokat kérek! Köszönöm.
Körülbelül 4-5 éves korom óta van(legalábbis innentől vannak róla emlékeim).
Egyébként számomra a legrosszabb az volt, hogy abban a hitben voltam sokáig hogy valami nem stimmel velem ezért nem szóltam róla soha. Nyilván ez rányomta a bélyeget arra hogy nagyon traumatikus élmény az egész. Talán a Natgeon láttam anno egy UFO-s dokumentumfilmet és az elrablásokat ezzel magyarázták. Akkor így leesett hogy basszus ez lesz az! De akkoriban már bőven tini voltam mikor megtudtam hogy mi ez + utána is olvastam (érdekes egyébként, hogy akkoriban nagyon minimális info volt erről). Kb akkor mertem szólni anyukámnak és ő mondta hogy ez nála is előfordul. Szovak
Bocsánat előző vagyok, véletlen elküldtem.
Szóval lehet a genetika is közrejátszik.
Saját tapasztalat alapján a háton alvás + délutáni szieszta a legdurvább. Érdekes módon nekem mindig elalvásnál fordul elő és TUDOM, hogy kezdődik de nem tudom visszafordítani vagy ébren maradni. Ami az előző válaszolótól is elhangzott nálam is így van. Hiába ébredek fel ha rögtön visszaalszok folytatódik. Ilyenkor nagyon nehéz eleve felébredni majd várni picit. Ha nem ülök fel nem mozgatom át magam picit hogy tudatosuljon bennem hogy vége, ébren vagyok ugyanúgy folytatódik. Kb mintha csak egy kis szünet lett volna benne. A lightos verzió amikor tudom hogy ez történik, nincs hallucináció csak nagyon nyomasztó.
A 20+ év alatt amióta van három 'élményt' tudok kiemelni ami különlegesebb.
Az első ugye valakinek valaminek a jelenléte. Ez általában nálam arc nélküli távoli, talán női alak. Egyszer fordult elő hogy nem 'emberi' alak volt hanem állat méghozzá egy hatalmas kristály tisztán kivehető fekete bika( jó ez így leírva vicces :D). Nagyon ijesztő volt és hangos szinte azt éreztem hogy szétrobban a fejem.
A második élmény ami éltér a megszokottól amikor nem otthon hanem egy szállodába történt. Egy barátommal voltam egy szobában aki epilepsziás. Azt láttam, hogy leesik az ágyról és rohamot kap én pedig végignézem és se mozdulni se hangot kiadni nem tudok.
Másnap derült ki, hogy valóban volt egy rohama ráadásul kb abban az időpontban amikor én éppen alvásparalízisben voltam. Nem volt durva roham csak nagyon enyhe(eleve nem szoktak nagyrohamai lenni) viszont a barátom halálra rémült, kapott egy rohamot felkelt és látta rajtam hogy félig nyitott szemmel rángatózok és nem tud felébreszteni. Reggel amikor erről beszéltünk nagyon bizarr volt..
A harmadik mindenféle hallucináció nélkül zajlott nem is volt különösebben félelmetes. Sőt teljesen biztos voltam benne hogy ébren vagyok járkáltam a lakásban és próbáltam apukámmal beszélni aki a dolgozóban ült a gép előtt. Bementem a hálóba is, de láttam hogy anyu már alszik. Fura volt hogy miért nem beszélt velem apu pedig láttam hogy dolgozik, olvas valamit. Arra ébredtem fel, hogy apukám csoszog a hálóba ment lefeküdni. Teljesen megzavart hiszen abban a tudatban voltam hogy az előbb is ébren voltam. Átmentem a dolgozóba ahol ugyanúgy ugyanaz a dokumentum volt megnyitva ami 'álmomban'.
Ebben az utolsóban nem vagyok biztos hogy mi is történt pontosan gyanúsan nem alvásparalízis, ugyanakkor nem is szeretném firtatni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!