Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A tetanuszt a házi orvos adja be?

A tetanuszt a házi orvos adja be?

Figyelt kérdés

Tegnap zuhanyzás közben a csaptelepen egy kicsit megcsúszott a kezem,és van az elzárón egy pici,bütyök,ami elég fura szinű(lehet elrozsdásodott),és az egy kicsit meghorzsolt,egy tűhegynyi pontot vettem észre.

A házi orvos erre mit mondana?

Gondolom ilyen pici sérülésre nem adják be a tetanuszt.

2021. febr. 12. 07:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Semmi bajod nem lesz
2021. febr. 12. 08:00
 12/25 anonim ***** válasza:
54%

Nem tetanusz-oltas kell neked, hanem pszichiater, aki kikezeli az irracionalis rettegesedet.

Amugy mire eljutsz az orvosig, mar nem is fog latszani a serules. Kinevetni nem fognak, de mivel orvosilag nem indokolt, tetanusz-injekciot sem fogsz kapni.

2021. febr. 12. 08:18
 13/25 A kérdező kommentje:
Tudom sajnos,kezet is sokat mosok,és van h berepedezik,ha túl sokat mosom,és ott is félek,ha hozzáérek vele valamihez,akkor elfertőződik.
2021. febr. 12. 08:33
 14/25 anonim ***** válasza:
Sajnos ezzel mindenütt ki fognak nevetni. Kenj rá vagy fújd le valami fertőtlenítővel, ha annyira aggódsz!
2021. febr. 12. 08:33
 15/25 anonim ***** válasza:
52%

Majd, ha elindul a csík, akkor is raersz erre. Nem haksz meg rogton

Amugy nen fog. Ennel nagyobb serulesem volt, kint, rozsdas keritessel, nem egyszer. Az egyik 20 eve, de mkst se indult el a csik.

Es, de, haziorvos is beadja, ismerosom darázscsípés miatt kapott, tőle.

2021. febr. 12. 08:44
 16/25 A kérdező kommentje:

De pont abból ered a félelem,hogy itt nincs piros csík.

Ez nem vérmérgezés.

Itt csak egyszer jönnek a tünetek,és onnantól már elég gáz van.

Szájzár,izommerevség.

Egy sima vérmérgezésnél lehetnek utaló jelek,amiket korábban észrevesz az ember.

2021. febr. 12. 08:46
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

A csíknak semmi köze a tetanuszhoz...

Mint ahogy a rozsdának sem. Földdel szennyezett, mély seb esetén indokolt a tetanusz elleni oltás.

2021. febr. 12. 09:04
 18/25 A kérdező kommentje:

Elvileg azt olvastam,hogy 10 évig véd a 11 éves korban kapott oltás.

És felnőttként érdemes időnként emlékeztető oltást adni.

Ez gondolom sorozatban megy,tehát több oltás adnak pár hét elteltével.

Ezen is gondolkodtam már,de nem tudom,hogy ezt most lehet-e háziorvostól kérni csak úgy alapon,sérülés nélkül is.

Ugye ezzel nyugodtabb lehetnék.

De ha jól sejtem ezt a tb nem támogatja.

És akkor lehet csak magánrendelésen lehet ezt kérni.

Másrészt ugye itt van a covid,ami miatt elég más a helyzet.

2021. febr. 12. 09:16
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként pénzbe kerül az oltás, háziorvos felírja, elmész kiváltani és ő adja be.
2021. febr. 12. 09:23
 20/25 anonim ***** válasza:
53%

Hagyjatok, nyilvanvaloan nem szazas. Hiaba irjuk le tizen hogy nem kell tetanusz, se 'emlekezteto' oltas ha nem indokolt, csak a sajat fobiaja foglalkoztatja.

Kerdezo, igy utoljara: nem tetanusz kell, hanem pszichiater aki a kenyszerbetegsegedet kezeli. Se fertozesed nincs, se vermergezesed, nem fogsz sem megbetegedni, sem meghalni (legalabbis nem ettol), nem szukseges kezelni sem a nemletezo bajaidat. A letezoket, na azokat viszont kene.

2021. febr. 12. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!