A tetanuszt a házi orvos adja be?
Tegnap zuhanyzás közben a csaptelepen egy kicsit megcsúszott a kezem,és van az elzárón egy pici,bütyök,ami elég fura szinű(lehet elrozsdásodott),és az egy kicsit meghorzsolt,egy tűhegynyi pontot vettem észre.
A házi orvos erre mit mondana?
Gondolom ilyen pici sérülésre nem adják be a tetanuszt.
Nem tetanusz-oltas kell neked, hanem pszichiater, aki kikezeli az irracionalis rettegesedet.
Amugy mire eljutsz az orvosig, mar nem is fog latszani a serules. Kinevetni nem fognak, de mivel orvosilag nem indokolt, tetanusz-injekciot sem fogsz kapni.
Majd, ha elindul a csík, akkor is raersz erre. Nem haksz meg rogton
Amugy nen fog. Ennel nagyobb serulesem volt, kint, rozsdas keritessel, nem egyszer. Az egyik 20 eve, de mkst se indult el a csik.
Es, de, haziorvos is beadja, ismerosom darázscsípés miatt kapott, tőle.
De pont abból ered a félelem,hogy itt nincs piros csík.
Ez nem vérmérgezés.
Itt csak egyszer jönnek a tünetek,és onnantól már elég gáz van.
Szájzár,izommerevség.
Egy sima vérmérgezésnél lehetnek utaló jelek,amiket korábban észrevesz az ember.
A csíknak semmi köze a tetanuszhoz...
Mint ahogy a rozsdának sem. Földdel szennyezett, mély seb esetén indokolt a tetanusz elleni oltás.
Elvileg azt olvastam,hogy 10 évig véd a 11 éves korban kapott oltás.
És felnőttként érdemes időnként emlékeztető oltást adni.
Ez gondolom sorozatban megy,tehát több oltás adnak pár hét elteltével.
Ezen is gondolkodtam már,de nem tudom,hogy ezt most lehet-e háziorvostól kérni csak úgy alapon,sérülés nélkül is.
Ugye ezzel nyugodtabb lehetnék.
De ha jól sejtem ezt a tb nem támogatja.
És akkor lehet csak magánrendelésen lehet ezt kérni.
Másrészt ugye itt van a covid,ami miatt elég más a helyzet.
Hagyjatok, nyilvanvaloan nem szazas. Hiaba irjuk le tizen hogy nem kell tetanusz, se 'emlekezteto' oltas ha nem indokolt, csak a sajat fobiaja foglalkoztatja.
Kerdezo, igy utoljara: nem tetanusz kell, hanem pszichiater aki a kenyszerbetegsegedet kezeli. Se fertozesed nincs, se vermergezesed, nem fogsz sem megbetegedni, sem meghalni (legalabbis nem ettol), nem szukseges kezelni sem a nemletezo bajaidat. A letezoket, na azokat viszont kene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!