Ez a prolaktin szint magas?
Lehet ettől a későbbiekben gondom,ha babát szeretnénk a párommal?
2.1-18.0 ng/ml tartományban nekem 33.9 lett.
Még egy vmit tudok mondani, amivel szerintem ártani nem árthatsz (maximum nem használ).
Barátcserje kapszula. Gyógynövény boltokban kapható (Herbária pl). 60 kapszula kb 3 ezer forintba kerül.
Itt olvashatsz róla: [link]
Megint én vagyok:)
Remélem még olvasod a válaszaimat, mrt ez most azt hiszem fontos.
Mivel úgy hallottam, magas prolaktin esetén nem javasolt a fogamzásgátló szedése, ezért megkérdeztem neten egy nőgyógyászt a problémádról.
Itt a kérdés és a válasz:
"Tisztelt Doktor úr!
Magas (33,9 ng/ml - referencia tartomány: 2,1-18,0) prolaktin szinttel szabad fogamzásgátlót szedni? Azt olvastam, nem ajánlott (De Önnek jobban hiszek, mint vmi netes oldalnak)
Egy ismerősöm ment el fogamzásgátlót íratni (először), azt mondja, csak a prolaktin volt becsillagozva a leleten. További vizsgálatra nem küldték, de a gyógyszert felírták. Az orvos állítása szerint nem volt túl közlékeny.
Akkor ezzel nem is kell foglalkoznia? Ez még nem túl magas? Nem okoz gondot?
Gondolom ennyi adatból Ön sem tud diagnózist felállítani, igazából csak arra lennék kíváncsi, szükséges lenne-e további kivizsgálás?
Válaszát előre is köszönöm
Nagyon is szükséges. És a fogamzásgátló szedése szerintem ellenjavallt."
Dr. Hamvas Ferenc válaszolt az orvostudakozo.hu oldalon.
Szerintem nem kellene elkezdened a tablettát, hanem fel kellene keresned egy endokrinológust. A tabit azért sem érdemes elkezdeni, mert úgy nem érdemes hormonvizsgálatokat végezni (hisz a tabi befolyásolja).
Remélem tudtam segíteni, és minden rendben lesz!
köszönöm,hogy írtál
nem értem,hogy akkor mért nem figyelt oda az orvosom...
mindenképp elmegyek kivizsgálásra és keresek egy másik nőgyógyászt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!