Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Magas vérnyomásra lehet...

Magas vérnyomásra lehet mentőt hívni?

Figyelt kérdés
Nincs semmi gyógyszerem, annyira lüktet a fejem hátul hogy mar potyognak a könnyeim

2021. febr. 7. 21:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
A baj az, hogy ki fognak menni, mert az irányítás nem fogja bevállalni, hogy nem küld mentőt aztán szabad idejében bizonygathatja az igazát. Egyéb iránt 140-es vérnyomás... tartósan 180-200 körülire hívnék ügyeletet, orvost. Aztán ha ez sűrűn előfordul felkeresném a háziorvosokat és keresnénk egy jó kardiológusok. Ez nem mentő feladat, nincs életveszély, nincs súlyos egészségkárosodás. Ha véletlen az ügyelet sem menne ki, akkor sétálj be a területileg illetékes SBO-ra, nem kell beutaló.
2021. febr. 7. 22:05
 12/16 anonim ***** válasza:
140 nem annyira magas. Az én 170-et leszarták a kórházban és hazaengedtek.(mondjuk nem voltam rosszul és az csak a stressz miatt volt). De ehhez nem mennek ki, azt fogják mondani, hogy fáradj be az ügyeletre, de jogosan.
2021. febr. 7. 22:41
 13/16 anonim ***** válasza:
72%

Hivd a 112 és kérj ilyen esetben mentőorvost a diszpécsertől.A diszpécsernek megmondod hogy vérnyomással kapcsolatban lesz kérdésed, felirja a neved és címed de ez általános dolog utána kapcsol.

Vérnyomás miatt az elmúlt hónapban 2x is hivtam és segitenek, nagyon szivesen.

Sőt azt mondták, bármi baj van nyugodtan telefonaljunk.

Elmondod a gondod és ők adnak tanácsot, vagy kijonnek ha úgy látják szükséges.

140 nel még nincs teendő, nekem 190 jöttek ki mert nem volt gyogyszerem. Tudom hogy nem mai kérdés de hátha még segít neked vagy annak aki erre téved.

2021. febr. 17. 18:01
 14/16 anonim ***** válasza:
57%
Diszpécser nincs a mentőknél. A mentésirányításba, ahol a mentők a telefont felveszik szakképzett egészségügyi dolgozók ülnek. Mentésirányítók és mentésvezetők. Diszpécser egy sincs köztük. Orvos meg végképp, mentőtiszt előfordul. Ezektől eltekintve persze tanácsot tudnak adni, hisz mint írtam szakdolgozók, ez a szakmájuk.
2021. febr. 17. 21:56
 15/16 anonim ***** válasza:
54%

De van diszpécser, ő kapcsol tovabb. Ez nem a mentokozpont(nem is irtam hogy ott csörög) ez egy "Sima" kozpont ahova a hivasok futnak be (112) és annak megfelelően adnak segitseget hogy teruletileg hova tartozol, mi a gond. (Ismerősöm is itt dolgozik és központos)

Köszönöm a lepontozast, pedig jót irtam. Ismétlem nem egyszer hivtam őket.

A holgy valasza volt, hogy én diszpécser vagyok, kit kapcsolhatok mi a probléma.

Ezen kívül közölték velem hogy kapcsolják a mentőorvost.Aki felvette és kozolte ő Dr xy.

Mikor a mentő ki jön mindig van orvos és ápoló.

1x jartam úgy hogy nem volt bent doki, akkor kozolte a hölgy hogy ő mentőapolo nem tud segíteni, de tovabb kapcsol az orvosi ügyeletre.

Szóval nyugodtan hivja bárki. Tapasztalatom van benne sajnos.

Egyébként az ügyeletre is oly módon lehet telefonálni, hogy ott is van egy központi szám ahonnan kapcsolják hova tartozol.

2021. febr. 19. 12:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Én csak a mentő részhez tudok hozzászólni, ebben dolgozom. A mentőn sincs orvos. A mentőn egy gépkocsivezető és egy ápoló van. A roko-n már van orvos, természetesen gépkocsivezetővel és apolóval. Illetve van eset is, azon mentőtiszt, mentőápoló és mentő-gépkocsivezető van. A többit már nagyvonalakban leírtam. .
2021. febr. 19. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!