Orvosok! Pályaválasztásban tudtok nekem segíteni?
Abban biztos vagyok hogy orvos szeretnék lenni, de az a gond hogy nem tudom hogy milyen.
Alapvetően két fajta ,,irány" érdekelne az: álattorvos és a plasztikai sebész.
Nagyon szeretem az állatokat és szeretnék is rajtuk segíteni, de ugyanakkor plasztikai sebész is érdekel.
Nem tudom eldönteni.
Igazából egy olyab szakmát keresek amire az emberek felnéznek és ha pl 20 év múlva megyek a gimis osztálytalálkozómra akkor az emberek lepődjenek meg hogy: jé ez milyen sokra vitte, vagy valami ilyesmi.
Vannak itt állatorvosok/plasztikai sebészek??
Ha igen válaszolnátok nekem pár kérdésemre?
Nem túl fárasztó a munka?
Volt már olyan, hogy éljel fel kellett kelni, és gyorsan elvégezni egy műtétet?
Nem bántátok meg?
Elégedettek vagytok a fizetésetekkel?
Mennyit kerestek?
A szüleitek büszkék rátok?(az én anyám folyton le akar beszélni az állatorvos szakmáról, nem értem miért)
Ha valaki válaszol akkor az nagyon sokat segítene!
Köszönöm!
az nem a legjobb alap, hogy irigykedjenek és felnézzen rád a mostani osztály.
elmenni se muszáj
most, hogy van fb, talán nem is olyan gyakoriak
Először azt kellene eldönteni, hogy emberekkel, vagy állatokkal szeretnél foglalkozni. Az állatorvos kisebb felelősség, de szerintem vállalkozóként jól keres, a presztízse kicsit kisebb.
Az emberorvos hatalmas felelősség. Azt tök felesleges eldönteni, hogy azon belül mi akarsz lenni mert még hatszor meg fogod magad gondolni.
Én egyébként háziorvos vagyok. Van amikor fárasztó.
Ami az éjjel felkelős kérdésedet illeti, éjjel nem végeznek plasztikai műtétet, de addig amíg oda eljutsz, hogy szakorvos legyél kell jó párat ügyelni szimpla sebészeten. Na ott kell műteni éjjel és szinte minden orvosi területen van ügyelet.
Én megbántam, hogy orvos lettem. Túl nagy áldozat.
A fizetésemmel elégedett vagyok, ügyeletekkel együtt nettó millió.
Azt hiszem büszkék rám, de nem igazán számít.
Ami meg az emberek felnéznek téma... Én elit gimibe jártam az osztálytársam mind értelmiségiek lettek, ők osztálytalálkozón elismernek, én is őket, az egyszerű átlagember számára az orvos azonban már nem presztízs hivatás, a sebész talán még igen, de háziorvos, belgyógyász, anesztes, egyéb szikével nem hadonászó orvos nem orvos sajnos itthon.
Az embereknek egyébként ma kb. az számí hogy legyél kigyúrt 190 centi magas izomállat, fuxal a nyakadban meg BMW-vel a segged alatt.
Köszönöm mindenkinek hogy ilyen gyorsan válaszoltatok!
Mindenképpen megfogadom a tanácsaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!