Hany mg kalcium bevetelt javasolnatok?
19 eves lany vagyok, 47-48kg korul. A hajam es a kormeim sajnos eleg rossz minoseguek:(
Jelenleg szedek multivitamint, c-vitamint es vasat.
Vettem a DM-ben kalcium tablettat egy darab 267mg. A hatuljan azt irja, hogy javasolt adag 1db, de ha szukseges akkor lehet 2-3at is akar.
Szerintetek nekem eleg az egy darab vagy esetleg tobb is kene?
Az első válaszoló nem ért hozzá, csak talált egy cikket, és bepötyögte (mivel a Ctrl+C-t se ismeri), de értelmezni meg aztán végképp nem tudja.
1000 mg-nak a napi bevitel összességének kell lenni, tehát beleértve az élelmiszerekkel bevitt mennyiséget is. A kiegyensúlyozott étrend szokta tartalmazni alapból azt a mennyiséget, amire szüksége van az embernek, plusz bevitelre akkor van szükség, ha mégsem olyan kiegyensúlyozott az étrend, esetleg valami betegség miatt vagy egyéb étrendkiegészítők miatt rosszabb a Ca felszívódás. Mivel nem ismerem a táplálkozásodat, meg nem ismerem a valós Ca-helyzetedet, ezért tippem szerint a rendszeres napi 1 elég, esetleg pár hétig kettő. De ha biztosra akarsz menni, megkérdezheted a háziorvosodat, hogy csinálna-e neked egy vérképet, amiből a Ca-szükségleted is kiderülne. (Engem pár évente, ha találkozunk, el szokott kapni az orvosom, hogy már régen volt vérkép csinálva, ideje lenne.) Persze, lehet, hogy most a vírus miatt nem foglalkozik semmivel, csak haldoklókkal, de egy kérdést azért meg lehet ereszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!