Van még köztetek valaki aki hozzám hasonlóan hihetetlenül felnéz az orvosokra?
Lehengerlő az a munka, tudás, amit ők birtokolnak és végeznek személyes véleményem szerint
Ti hogy vagytok ezzel?
11. Pontosan
Itthon meg orvoshiány van, és a hálapénz szétcseszi az egész rendszert még az orvosképzésre is rossz hatással van
A fizetés a rendszer hibája. Az egészségügy egy olyan része az államnak ami nem hoz profitot hanem csak viszi a pénzt. Minél több pénzt teszel bele annál többet visz el. Ezért a kormány a létszükséghez elegendő minimumot teszi bele. Cserébe: fizeted a TB-t, és olyanok az orvosi bérek amilyenek és ingyenes az ellátás (ami tudom, hogy egy vicc, de ne ezen vitázzunk most).
Amerikában jól keres egy orvos, de nincs ingyenes ellátás. Elüt egy kocsi, bevisznek, ellátnak, hogy ne halj meg aztán kiállítják a drága csekket ami majd annyi lesz amennyi, te meg fizetheted. Szerintem ehhez képest a miénk jobb.
A tanulásról meg annyit, hogy már szakmában dolgozók is sokat tanulnak és sokaknak van nélkülözhetetlen, hasznos tudásuk, de az verseny szakma... Ezek után nem lepődsz meg miért nem vonzó az orvosi pálya.
Az utóbbi 2-3 évben 11 dokival volt dolgom, ezen 11-emberből 2-volt olyan aki megérdemelte a fizetését, a maradék 9-hulladék, tipikusan az a hentesnek se kategória.
Az egyik a 9-ből háziorvos a városban ahol élek, egy sunyi alattomos szélhámos, korrupt szutyok.
Egyébként én is találkoztam mindenféle orvossal.
Az összes sebész, akivel találkoztam, mind nagyon korrekt, nagy tudású ember volt, aki jobb körülményeket érdemelne.
Viszont korábban egy radiológussal is találkoztam, aki kifejezetten bunkó volt, kérdeztem valamit és visszaböfögött, hogy ne tartsam fel a kérdéseimmel, hasonlót szintén tapasztaltam háziorvosnál. Az ilyeneknek nyilván csak az arcuk nagy, mit se számít nekik a beteg. De ezeket nem is lehet igazi orvosnak nevezni, hiába a diploma
Orvos szülőkkel és rengeteg kórházi "kalanddal" a hátam mögött lesújtó a véleményem az orvosok legnagyobb többségéről.
El kell ismerni, van 20%, akik mind szakmailag, mind emberileg nagyon ott vannak, őket én is nagyon tisztelem.
A legtöbb ha nem kényszerítik, soha nem venne egy szaklapot a kezébe, a beteg meg csak zavaró tényező az életében.
És van 10%, akik annyira agresszívak, durvák vagy éppen slendriának a betegekkel, hogy akármennyire orvoshiány van, nem lenne szabad őket hagyni emberekkel dolgozni!
A lényeg, hogy az orvosok is emberek, és mindenféle van közöttük, a legjobbaktól a legrosszabbakig. Saját tapasztalatszerzés előtt senkiben sem szabad megbízni! Ez ugyanúgy igaz a vízvezeték-szerelőre mint az orvosra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!