Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a reflux? Milyen tünetei...

Mi a reflux? Milyen tünetei vannak?

Figyelt kérdés
2010. aug. 15. 14:33
 1/2 anonim válasza:
48%

Ez majd segít megismerni jobban a Reflux betegséget:

[link]

2010. aug. 15. 14:52
 2/2 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Én már minden létezőt elolvastam a refluxról, de ezeknél logikusabb magyarázatot még nem találtam. Mert az OK, hogy elernyed a gyomorszáj, na de mitől? Ha az oka meg volna, akkor talán annak a gyomorszájnak sem kéne nyitva maradnia örökké. Szerintem nagyon logikusan hangzik, hogy a belső hasűri nyomás, ami pl. a KEVÉS GYOMORSAV miatti elégtelen emésztés miatt a gyomorban erjedő ételekből képződő gázoktól van, ez nyitja ki a gyomorszájat. Az én esetemben biztosan így van, ugyanis állandóan büfögök, de emellett millió refluxos tünetem van. 8 hónapja köhögök, túl vagyok egy makacs tüdőgyulladáson.

A Salvus víz valamit segített, de 3 hónap kúra után most olyan büfögésrohamok törnek rám óránként, hogy már enni se merek szinte. És csak most jöttem rá, hogy ha kevés a gyomorsavam, akkor nem túl jó ötlet savlekötőket szedni, vagy Salvus vízzel lúgosítani, mert lehet hogy a helyi nyelőcsőirritációt enyhítik, de közben még kevesebb gyomorsavam lesz, és kész az ördögi kör, rossz emésztés, hasűri nyomás, nyitott gyomorszáj - lehet szedni örökre a savlekötőket.

Eddig én is csak azt hallottam, hogy sok a sav a refluxban, de hát ez nem is mindig van így! Előbb talán ki kéne deríteni, hogy sok-e. És teljesen logikus az is, ha nyitva a gyomorszáj, akkor a kevés sav is marja a nyelőcsövet, a kevés savgőz is irritálja a légutakat.

Én most gluténmentes diétát tartok, hátha rejtett lisztérzékenység miatt nem jó az emésztésem és azért a sok büfögés. Ha ez nem segít, megyek tovább, talán még a tükrözést is bevállalom, de nem azért, hogy aztán savlekötőkkel tömjem magam, hanem tudni szeretném az okát. Ugyanis a refluxnak sok oka lehet, és ha nem az okot kezeljük, akkor csak tüneti kezelés az egész, sosem oldódik meg.

2010. aug. 15. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!