Hogyan tudnék normálisan aludni? Érdemes lenne ezzel elmennem orvoshoz?
Tavaly nyáron volt 1 hetem amikor nagyon rosszúl aludtam. Fenn voltam majdnem 40 órát egyhuzamba és utána is csak nagyon nehezen tudtam elaludni. Nagyon féltem, hogy valami komolyabb bajom lesz. Azóta is néha félek este lefeküdni, mert eszembe jut. Az elmúlt héten újra előjött ez a rossz alvás. Lefekszek és azt veszem észre, hogy a pulzusom 110 környékén van és képtelen vagyok lenyugtatni magam. Napok óta 5 órákat alszok. Próbáltam meditációt is, tegnap arra sikerült elaludnom nagy nehezen, de ma semmi sem jön össze. Pedig ma is 8 ra fel kéne kelnem, mert órám lesz. Mit tudnék tenni, hogy jobban aludjak szerintetek? Érdemes lenne elmennem orvoshoz?
17/F
Nem tudom napközben mennyire stresszelsz, ami este jön ki esetleg.
Kérheted online pszichológus segítségét, ha a relaxáció-meditáció és hasonló módszerek nem válnak be, elmehetsz alvásvizsgálatra is: [link] itt kinézheted a lakhelyedhez közeli alváscentrumot, háziorvostól kell beutaló.
Szia!
Pár hónappal ezelőtt ugyanilyen helyzetben voltam, és sajnos elég sokáig tartott. Nekem a relaxációs gyakorlatok, valamint az írás segített. Naplóztam az érzéseimet, hogy hány órát alszok, mikor kelek-mikor fekszek, egyszóval mindent. A sportról még annyit, hogy én ugyan nem mozogtam többet, sokan ajánlották nekem, és biztos vagyok benne, hogyha akkor elkezdem, hamarabb túl lettem volna rajta.
Sok-sok kitartást! Kezeld helyén a pánikrohamot!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!