Mit tehetnék? Hogyan állíthatnám be normálisra az alvási időmet?
Figyelt kérdés
Pár éve folyamatosan egyre inkább áll át az alvási ciklusom. Egyrészt azért mert mindig embertelen sok a teendőm, másrészt pedig mert ha lefekszem és még nem tudok aludni akkor csak dübörögnek a gondolataim és soha nem tudok elaludni csak órákig forgolódok és szenvedek. Ezért szoktam hozzá ahhoz, hogy addig vagyok ébren ameddig már le nem borul a fejem úgy elalszom. Jelenleg ez nagyon durván kitolódott hajnali négy óráig is, egyetlen egy éjszaka a későnél is későbbi lefekvés miatt. Emellett pedig abszurd módon sok az alvásigényem. Ha tíz óránál kevesebbet alszom akkor rosszul vagyok egész nap.Szédülök, fáj a fejem, a hasam, úgy érzem megmozdulni sem tudok. Próbáltam pl citromfű teát és tablettát is de semmit az égvilágon nem értek. A legegyszerűbb módszer, hogy korán felkelek sajnos nem segít mert akkor egész nap iszonyúan szenvedek a kimerültségtől de este ugyanúgy felébredek. 24/L2021. jan. 13. 18:34
1/1 anonim válasza:
A túlgondolkodásra meditációt kéne nyomatnod. Este pedig nyugtató zenék is jók lehetnek a kikapcsolódáshoz. A lényeg hogy ne arra várj hogy elfáradsz, és leállnak a gondolatok - hanem a gyakorlat segítségével egyszerűen választódj le a gondolkodásról. Vond ki a kényszeres gondolatokból az energiát. Elvére Te gondolod ezeket. Csak gyakorlás kérdése hogy a gondolatok vihara helyett - inkább az aktuális jelenlétként - a látszólagos üres, unalmas, semmire tudj fókuszálni. Ez mindenképp olyan mint pl a biciklizés. Tehát gyakorlást igényel. Mégis napi 20-30 percet szerintem neked is megér. Ha már ilyen helyzetben vagy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!