Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Hogyan állíthatn...

Mit tehetnék? Hogyan állíthatnám be normálisra az alvási időmet?

Figyelt kérdés
Pár éve folyamatosan egyre inkább áll át az alvási ciklusom. Egyrészt azért mert mindig embertelen sok a teendőm, másrészt pedig mert ha lefekszem és még nem tudok aludni akkor csak dübörögnek a gondolataim és soha nem tudok elaludni csak órákig forgolódok és szenvedek. Ezért szoktam hozzá ahhoz, hogy addig vagyok ébren ameddig már le nem borul a fejem úgy elalszom. Jelenleg ez nagyon durván kitolódott hajnali négy óráig is, egyetlen egy éjszaka a későnél is későbbi lefekvés miatt. Emellett pedig abszurd módon sok az alvásigényem. Ha tíz óránál kevesebbet alszom akkor rosszul vagyok egész nap.Szédülök, fáj a fejem, a hasam, úgy érzem megmozdulni sem tudok. Próbáltam pl citromfű teát és tablettát is de semmit az égvilágon nem értek. A legegyszerűbb módszer, hogy korán felkelek sajnos nem segít mert akkor egész nap iszonyúan szenvedek a kimerültségtől de este ugyanúgy felébredek. 24/L

#alvás #kóros alvás #felborult alvási ciklus
2021. jan. 13. 18:34
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
A túlgondolkodásra meditációt kéne nyomatnod. Este pedig nyugtató zenék is jók lehetnek a kikapcsolódáshoz. A lényeg hogy ne arra várj hogy elfáradsz, és leállnak a gondolatok - hanem a gyakorlat segítségével egyszerűen választódj le a gondolkodásról. Vond ki a kényszeres gondolatokból az energiát. Elvére Te gondolod ezeket. Csak gyakorlás kérdése hogy a gondolatok vihara helyett - inkább az aktuális jelenlétként - a látszólagos üres, unalmas, semmire tudj fókuszálni. Ez mindenképp olyan mint pl a biciklizés. Tehát gyakorlást igényel. Mégis napi 20-30 percet szerintem neked is megér. Ha már ilyen helyzetben vagy..
2021. jan. 14. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!