Ugye ha beolttatom magam, akkor nem kell utána maszkot hordanom és 8 után is kimehetek?
Az, hogy beoltatod magad es teszt alany leszel, hogy reagal a szervezeted.
Nincs kivaltsagod
Gondolom az, hogy ha sokan tünetmentesek, akkor nem lesznek leterheltek a kórházak.
Én amúgy semmiképp nem adatom be. Tudom, hogy rövidtávon elvileg nincsenek mellékhatàsai, de hosszútávon (5-10 év) nagyon komolyak lehetnek. Egy főorvos ismerősöm mondta, hogy ez az eddigi legnagyobb emberkísérlet a világon...
A maszk és a korlátozások java része maradnak mindaddig amíg a nyájimmunitás ki nem alakul, erről már OV és a kormány többi tagjai is nyilatkoztak.
Tehát mindenki (oltott és nem oltott) EGYSZERRE fogja levenni a maszkot.
Jelenleg optimista becslések szerint (Merkely, SOTE) a lakosság 20% védett mert a közelmúltban elkapta a vírust (szerintem ez a szám inkább 10).
Szóval a 60%-ig (nyájimmunitás) még van 40%, ami azt jelenti, hogy fél év alatt 4 millió magyarországi lakos beoltásávál érnénk ezt a célt el.
Ami szinte biztos, hogy a határok átlépése esetén akik megkapták mentesülni fognak a karanténkötelezettség alól. De szerintem további nem egészségügyi előnyei nem lesznek az oltásnak, azaz a hotelek, mozik, színházak nem fogják kérni az igazolást, viszont mindenki maszkban lesz.
Hogy mi értelme tehát a vakcinának? Hogy ne 70 évig üljünk maszkban, csak 2 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!