Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Emetofóbia legyőzése??

Emetofóbia legyőzése??

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már kicsi korom óta emetofóbiával küzdök. De ha lehet ezt így mondani, akkor nem az a nagyon durva fajta. Szeretek enni, eszek is rendesen, nem is szoktam szorongani. Nekem csak annyi bajom van ezzel, hogy közösségben nem tudok enni. Tehát ha pl elmegyünk étterembe, vagy csak beülünk valahova nem merek enni. Csak egy két falatot. Ugyanez van a gimiben is, a nyolcadik óra végére már farkaséhes vagyok. Most ez az online oktatás jól jött a lelkemnek valamilyen szinten.

Volt akinek sikerült ezt a fóbiát leküzdenie? Inkább pszichológushoz, vagy pszichiáterhez forduljak?

Eddig nem mertem elmenni, de már teljesen kivagyok, hogy nem tudok önfeledten enni itthon kívűl. Köszönöm

2020. dec. 29. 12:41
 1/2 anonim ***** válasza:
93%
Inkább pszichológushoz, nem kell neked gyógyszer. De miért félsz tőle? Hánytál már valaha, ami annyira rossz volt? Amúgy én is utálom nagyon, de fóbiám azért nincs.
2020. dec. 30. 23:33
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen, volt egy meghatározó pillanat de nem volt az olyan kínos szóval nem tudom miért maradt meg bennem annyira.
2021. jan. 3. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!