Ki hogy áll a COVID vakcinához? Várjátok? Beolttatod magad vagy nem?
19: én inkább azért vagyok szomorú, mert egy csónakban evezünk. Nekem semmi gondom nincs azzal, ha a rákos beteg macskagyökér teával meg vitamintablettával kezeli magát, mert úgy hal meg a végén, hogy másokat nem ránt magával.
Ezzel szemben a COVID-os (akár tünetmentes) terjesztő megfertőz másokat, abba olyanok is belehalhatnak, akik nem tehetnek mások hülyeségéről.
De hangsúlyozom, engem az rémít meg, hogy emberek tömegesen fordulnak el a tudománytól. Mert a tudományos kutatás eredményei segítettek eddig is legyőzni egy sor betegséget, amik most az oltásellenes természethuszárok miatt sorban jönnek vissza.
És azt is értem, hogy ezen a járványon a gyógyszeripar hatalmasat fog kaszálni, ahogyan a részvényeseik is. Igen. Amióta világ a világ, aki feltalál egy megoldást mások problémájára, az keres vele. De ha ez segít másokon, mi ezzel a baj?
Nem volt célom senkit sem megbántani, de számomra az, aki egy idestova 1 éve a világ legfejlettebb laboratóriumaiban megfeszített munkatempóban a legmodernebb technológiával fejlesztett oltóanyagot "összehányt kotyvaléknak" nevez, az buta/tájékozatlan/szűk látókörű. Vagy épp szándékosan akar megvezetni másokat annak érdekében, hogy a saját "természetes" termékeit reklámozza. Ez utóbbi csoport az én szememben nem jobb a profitéhes gyógyszergyáraknál.
Én szeretném beoltatni magam (unpopular opinion). Egyrészt, mert úgy gondolom, hogy minden beoltott emberrel egy másodperccel közelebb kerülhetünk ennek a hisztériának a végéhez. Mindannyiunk érdeke, hogy az élet minél előbb visszatérjen a régi kerékvágásba.
Másrészt bármennyire fiatal vagyok (ergo idén nem sok eséllyel kapok bármilyen oltást), nem szeretnék szemtől szembe találkozni ezzel a vírussal. A tanulmányaim, a családom, a barátaim, még több elszigeteltséget nem bírnék elviselni. Ha van rá esély, hogy előzzük meg a bajt, előzzük meg a bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!