Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » C vitamin kapszulát feloldhato...

C vitamin kapszulát feloldhatom vízben vagy teában?

Figyelt kérdés
Gyereknek nem lehet kapni C vitamint a városunkban, csak 300as kapszulát tudtam venni, C+D+Cink. Viszont még nem tudja lenyelni a kapszulákat, plusz a torka is fáj. Ha kinyitom és beleöntöm a port a kamillateába úgy megihatja, igaz?

2020. dec. 20. 12:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Jól van, most majd jönnek a vitaminpápák hívei, hogy együnk többezer mg-ot, mert Szentgyörgyi Albert is....

LOL

2020. dec. 20. 12:50
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre a D vitaminról találtam ezt, szakirodalmi forrásmegjelöléssel: [link]
2020. dec. 20. 12:58
 13/18 anonim ***** válasza:
És itt van a C vitaminról, bár ez is kereskedelmi cég, de körbejárja a témát szakirodalommal alátámasztva. [link]
2020. dec. 20. 13:11
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Megyek venni egy lottószelvényt... 😂😂😂
2020. dec. 20. 13:32
 15/18 A kérdező kommentje:
Ilyenkor, mikor beteg, szoktam neki adni 500mg naponta. Sima aszkorbinsavat vagy bármilyen más C vitamint nem tudtam venni. Kisebb Szabolcsi település és a járvány miatt elkapkodtak mindent. Neten rendeltem, de az is kb szerdára ér ide.
2020. dec. 20. 15:25
 16/18 Ignis Subdialis ***** válasza:
Több dolog miatt is nehézkes feloldani egy ilyet. Például mert vannak benne más anyagok is, pl. tömegnövelő, csomósodásgátló stb., tehát nem csak a vitaminok és a cink fognak a lében úszkálni. Másrészt csak a C-vitamin oldódik vízben, a D-vitamin zsírban oldódik, a cink meg attól függően oldódik vízben, hogy milyen vegyületben van. Pl. a cink-citrát valószínűleg oldódik, de a cink-oxid nem oldódik. Ez az utóbbi egyébként fel sem szívódik. Bár a Cetebe-ben (ezt az egyet látom megfelelni a paramétereidnek) cink-glükonát van, ami jó felszívódású. De ha nem vágysz arra, hogy teljesen feloldódjon a kapszula tartalma, elég ha csak elkeveredik és ezt már megissza a gyermek, akkor jó. Vagy belekeverheted pl. lekvárba, ott már nem olyan feltűnő a C-vitamin savanyúsága. De a lényeg, hogy nincs elvi akadálya annak, hogy a kapszulahéj nélkül, csak a tartalmát fogyassza el valaki.
2020. dec. 20. 17:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem véletlenül van kapszulában! A kapszulák nagy része olyan anyagból van, hogy csak a vastagbélben oldódjon, és ott szívódjon fel a tartalma! Mert pl. a gyomorban kárt tehet.

Nem szabad ezzel barkácsolni!

2020. dec. 20. 18:03
 18/18 Ignis Subdialis ***** válasza:
A gyomorsav-ellenálló kapszulák nem oldódnak a gyomorban, minden más igen. Nem jellemző a táplálékkiegészítőkre, hogy olyan anyagokat használnának bennük, amik az emésztőrendszer egyes szakaszain mérgezőek lennének, csodálom, hogy mi félelem övezi ezeket. Nem a vastagbél a felszívódás legfőbb csatatere, de gyógyszereknél előfordulhat, hogy az a cél, hogy ide vagy oda érjen el az emésztőrendszerben és akkor megpróbálják úgy becsomagolni, hogy ne tegyenek benne kárt az emésztési folyamatok addig a pontig.
2020. dec. 20. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!