Létezik éber-altatás?
Egy filmben (Éberség, Awake) láttam, hogy elaltattak valakit és nem tudodtt mozogni sem beszélni de a tudatánál volt halottt mindent és érzett mindent.
Elég elképzeéhetetlen de a fdil elején írták, hogy évenkét nem tudom menyi emberből (akit altatnak mütétnél) 20 000nek nem sikerül elaludni....
Engem is mütöttek már nekem könyen sikerült és nem emlékszem emmire.:D
Szóval szerintetek ez lehetséges? vagy csak a filmben létezik? nagyon érdekel?
kösz szépen a válaszokat elöre is
van.
ezt hívják neurolept analgéziának (fokozása a neurolept anesztézia). pl látáskorrigáló műtételnél van, amikor szükség van arra, hogy a beteg visszajelezzen... persze csak minimális kommunikáció, az orvos utasítását végre tudja hajtani stb..., filozofálni nem fog tudni...
18:05
Köszönöm a válaszod. De én nem kifejezetten erre gondoltam. (errről halottam mnár) Hanem oylasmire gondoltam, hogy elakarják, hogy aludjon a beteg de a beteg csdak mozgás és beszéd képtelen lesz mindent érez és hall. Ilyen ugye nincs? Még is úgy kezdik a fent emlitett filmet, hogy évente ... embert altatnak abból 20 000 nem tud elaludni... blablbabla....
Szóval létezik vagy csak hazugság?
Na köszi szépen mégegyszer. :D
igen lehetséges,és ugy olvastam h 50.000 altatásként 1. már nem emlékszem hol..de nagyon érdekes cikk volt,még a gugli dobta ki
Nekem volt olyam,h hallottam mit beszélnek,de nem fájt semmi,érdekes volt...
Éni is láttam a filmet....és engem is műtöttek, sőt júniusban újra fognak..meg is bántam h megnéztem a filmet..XD
Am azt irták h évente 21 millió embert gyógyítanak altatással, ebből 30.000 nem alszik el.....:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!