Csak az egyik lábamon van, a lábujjak között hónapok óta hámlik a bőr, egész nagy területeken nincs felső bőrréteg, néhol csak egy pici hólyagszerű pont van. Nem piros, nem viszket. Gombára gyanakodtam, de a kenőcs 4 hét után se ért el semmiféle változást, a covid miatt pedig nem fogadnak a bőrgyógyászaton (nem itt vagyok bejelentkezve és a munkám miatt nem tudok haza utazni, régebben simán elláttak a munkahelyemhez közeli sztk-ban dr most már visszautasítottak. Magánorvost jelenleg nem tudok magamnak engedni az anyagiak miatt.
Csak egy tipp tüneti (!!!) kezelésre, addig is, amíg orvoshoz eljutsz.
Alapos nedvességmentesítés (pl. fürdés után), jól szellőző cipő, ÉS: Egyszerű hintőport próbáltál már?! Magába szívja a nedvességet és az akármilyen bőrbaj-izéket.
2020. dec. 13. 15:45
2/10 anonim válasza:
gomba
2020. dec. 13. 15:46
3/10 anonim válasza:
Én kipróbálnék másik gomba elleni kenőcsöt, mert gombából is többféle van. Esetleg patikustól kérhetsz tanácsot.
2020. dec. 13. 15:50
4/10 anonim válasza:
Gomba. Hidrogénperoxidot rá!
2020. dec. 13. 15:56
5/10 anonim válasza:
bizony gomba lesz az. Ilyenek a gombák, már jó ellenállóak, alig lehet kiirtani.
2020. dec. 13. 15:59
6/10 anonim válasza:
Cserélj le pamutra zoknit és bőrcipőt használj , ha nincs száritsd ki mindet sűrűn váltogatva . Nekem a kiáztatás segitett hintőpor és cipő csere . Akkor is hamlik ha nyomja a szoros cipő .
2020. dec. 13. 15:59
7/10 anonim válasza:
főleg, ha mindig visszafertőződsz. Hiába kezeled magad, ha aztán visszaveszed a gombás cipőt. vagy sokan nem mossák a zoknijukat sem 60 fokon. pedig olyan magas hőfokon kell mosni minimum.
2020. dec. 13. 16:00
8/10 anonim válasza:
Sőt, a gombaspórák állítólag a szőnyegben is megmaradnak. Tehát onnan is visszafertőződhetsz folyamatosan. A gombát nagyon nehéz kiirtani. Vagyis nem is lehet, úgyis jelen vannak a környezetünkben. Legjobb, ha padló van, amit hypós vízzel mindig fel lehet mosni. Persze kényelmi szempontból nem ez a jó. Én szeretem, ha szőnyeg van a lakásban, sokkal otthonosabb úgy. Na meg a padló is melegebb.
2020. dec. 13. 22:55
9/10 anonim válasza:
Legjobb, ha elmész bőrgyógyászhoz, meghatározza, hogy mivel is kéne kezelni, ha egyáltalán tényleg gomba okozza, de elég valószínű, hogy igen.
Aztán a cipődet hetente váltod. Vedd meg a legeslegolcsóbb cipőt, akkor anyagilag sem lesz megterhelő, ha hetente kidobod a gyógyulás ideje alatt. A zoknikat meg rakd be jó magas hőfokra minden egyes mosásnál. De min. 60 fok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!