Amikor az oldalamon fekszem és a két kezemet behajlítva a fejem mellé teszem, úgy hogy a két könyököm is a takarón van, a mellkasom és a takaró között keletkezik egy kis hézag. Gondolom másnak is, de mennyire baj, hogy ott bemehet a levegő?
Nem szoktam fázni, de lehet, hogy mégsem egészséges.
nagyjából ilyen helyzetben és kartartással fekszem én is, annyi különbséggel, hogy a kezem nem mindig ér az arcomhoz
Más képet nem is találtam, de csak vannak még, akik így alszanak.
Ezen a képen nem is látszik a hézag, de gondolom értitek miről beszélek (amikor háton fekszünk, akkor teljesen illeszkedik a takaró a mellkashoz, de oldalt fekvésben nem mindig)
Ha oldalt fekve az egyik karomat kiegyenesítem vagy más helyzetbe rakom, akkor kisebb a hézag, de úgy meg nem olyan kényelmes feküdni.
ezen a képen még jobban szabadon van a mellkas. Ez rosszabb, mint amit én említettem. Én így tuti megfáznék, mert nincs túl meleg nálunk, de mi a helyzet, ha csak az említett rés van a mellkasnál?
Én évekig egy 16 fokos szobában aludtam telente (nem önszántamból), és jó szokásom ledobni magamról a paplant alvás közben. Soha nem lett semmi bajom. Megfázni nem a hideg szobától, hanem a kórokozóktól lehet.
Szerintem ne aggódj, semmi bajod nem lesz, még hosszútávon se. Nem te vagy az egyetlen a világon, aki így alszik, hasonló hőmérsékleti körülmények között, ha ennyire gyenge lenne az emberi szervezet, akkor nem lenne 8,5 milliárd ember a Földön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!