Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bétablokkolónál hirtelen adag...

Bétablokkolónál hirtelen adag emelés egyszer-egyszer káros?

Figyelt kérdés
Csak egy negyedet szedek, de szorongok és bizonyos helyzetekben beveszek egy egészet, hogy ne szökjön az egekbe a pulzusom,mert van hogy 160ra is felmegy. Mennyire károsító hatású ha néha csinálom ezt? Lehet emiatt a nagy kilengések miatt szíbproblemam? (Nem sűrűn csinálok ilyet) csak ugye irjak, hogy nagyon lassan szabad adagot emelni, bar en nem tartosan emelem meg ugye, hanem alkalmakkor. Max havi 2-3x.

2020. nov. 20. 14:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezt inkább az orvosoddal beszéld meg, mert lehet itt bárki orvos, meg bármilyen okos, a sajátod ismeri a teljes kórtörténetedet, és ő tudja mi árthat, meg mi nem.
2020. nov. 20. 14:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Egy negyednek SEMMI értelme. Továbbá nem szorongásra való.
2020. nov. 20. 17:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Pár éve pont ki akartam magam nyiffantani, és beszedtem egy full doboz metoprolol z hexalt. Másnap kicsit szédültem, és tuti levitte a vérnyomásom, de túléltem. Szóval annyira nem lehet káros, ha ilyen extra erős dózist is így meg lehet úszni..
2020. nov. 20. 17:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Minden esetre jah, az a jó ha konzultálsz erről az orvosoddal.
2020. nov. 20. 17:58
 5/6 anonim ***** válasza:

3# Nekem is ez volt a tervem, egyszer fél doboz Concort (csak ennyi volt itthon) vettem be alkohollal, és annyi hatása lett, hogy másnap fáradtabb voltam.

Amúgy volt hogy stresszes napokon én is dupla adagot szedtem. Nem örült az orvos, de azt mondta hogy csináljam, ha így jobb. Mondjuk nálam a szívritmuszavar elkerülése volt a legfontosabb, mert ha előjött menni kellett a sürgősségire. És igazából nem volt jobb semmitől, végül az abláció oldotta meg.

Egy negyed semmi, nem hiszem hogy baj lenne ha néha beveszel egy egészet (viszont nagyon könnyű hozzászokni, és akkor egyre több fog kelleni, szóval erre figyelj). De beszélj az orvossal, az a biztos.

2020. nov. 20. 21:09
 6/6 A kérdező kommentje:

Már egy éve negyedet szedek és az elég. Nekema fél már sok volt, fáradt voltam tőle nagyon, meg este alvásnál nem éreztem jól magam tőle.

Amugy az alkohol gyengíti a hatását ennél, nem felerősíti, szóval ezért nem volt gáz.

Viszont így ahogy olvasom, hogy másik mennyit bevettek egyszerre :D már nem aggodóm 😅

A szorongásaimat jelentosen csokkentette, mert magas volt a pulzusom a szorongastol, plusz pajzsmirigy picit tulmukodik es annak a tuneti kezelesere jó. De szedek antidepresszanst is a szorongásra.

2020. nov. 20. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!