Cukorbetegek hogyan bírják, hogy nem esznek csokit?
Nyugi nem fogsz belehalni ha nem eszel csokit...
Én 1-es tipus vagyok 18 éves korom óta (tehát genetikailag vagyok az, nem a sok csoki miatt).
De gyerekkoromban/tinikoromban én is nagyon sok csokit ettem. Pl mikulásra kaptam 5-6 mikuláscsomagot, 1 hét múlva már semmi nem volt belőlük. Vagy egy üveg nutellát betoltam egyszerre. Vagy ha megvettem 2 tábla csokit, nem bírtam ki hogy ne egyem meg őket egyszerre.
Mára már (23 vagyok) eljutottam arra a szintre hogy kb 2 hete vettem egy tábla csokit, és még a felét sem ettem meg. És nem is izgat hogy ott van. Ha "csoki szerüségre" vágyom akkor inkább megeszek egy fehérjeszeletet. Az hasznosabb.
Én IR-es és tejérzékeny vagyok. Régen én is nagyon sok csokit ettem, ha vettem egy tábla finom tejcsokit, az egészet megettem vagy rögtön, vagy pár órán belül.
Amikor elkezdtem diétázni, a csokiról is leszoktam hosszú időre. Az megkönnyítette a dolgot, hogy tudtam és éreztem is, mennyire nem tesz jót nekem, és más édességekkel váltottam ki (pl. kókusztejes gyümölcsturmix, kakaós-fahéjas chia puding). Most már néha eszem csokit, de csak magas kakaótartalmú étcsokit, ebből 1 kocka is bőven elég nekem. Magnézium és króm szedése is segíthet az édességvágy csökkentésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!