Most kaptam a hírt,hogy az egyik ismerősöm korona vírusos!?
Ha lesz tüneted, hívd az orvosodat.
Ha ő megjelölt kontaktnak, akkor meg téged fog hívni a népegészségügy
Az asztmásokra szerencsére nem veszélyesebb, mint egészségesekre, úgy tudom (én is az vagyok, azért néztem utána). Felhívhatod a háziorvost, de szerintem egyszerűen nincs már rá kapacitás, hogy leteszteljenek titeket. Szerintem indokolt lenne, de pártunk és kormányunk valahogy nem érezte úgy, hogy talán erősíteni kéne a tesztkapacitást, és most sem érzik úgy, hogy az amúgy rendelkezésre álló állatorvosi és tudományos célú PCR-laborokat bevonják, hogy többet lehessen tesztelni.
Szóval ha van rá keretetek, és jófej akarsz lenni, akkor pénzért leteszteltethetitek magatokat. Ha nincs, akkor annyit tennék a helyedben, hogy 2 hétig (vagy most már csak 1 hétig) sebészmaszkban járatnám a gyerekeket iskolába, nem sima textilmaszkban. Ha ott ebédelnek, és megoldható, azt is lemondanám még egy hétre, mert a menza nagyon fertőzésveszélyes. Mondanám nekik, hogy lehetőleg órán is legyen rajtuk a maszk. Esetleg dobnék egy emailt a tanároknak, hogy ne vetessék le a maszkot, a tesitanárnak meg a könnyített (de maszkkal nehezített) tesi miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!