Miért szívódnak fel hamarabb a szőlő cukor mint a kocka cukor ?
Figyelt kérdés
2020. okt. 4. 10:39
1/4 anonim válasza:
A szőlőcukor (glukóz) monoszaharid, azaz 1 "cukor" egységből áll, a kocka cukor (szaharóz) diszaharid, azaz két "cukor" egységből áll, így a szervezetnek előbb ketté kell bontania, és csak utána tudja hasznosítani.
2/4 anonim válasza:
Mert az monoszacharid, míg a kockacukor diszacharid, összetettebb
3/4 anonim válasza:
A fenti válaszolóknak teljesen igaza van. Azt azért hozzá kell tenni, hogy nem sokkal hamarabb szívódik a szőlőcukor mint a répacukor, de tény, hogy hamarabb felszívódik.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!!❤️
2020. okt. 4. 14:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!