Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Le cseszhet az orvos ha 1-2...

Le cseszhet az orvos ha 1-2 héttel később megyek gipsz levételre?

Figyelt kérdés
2020. szept. 27. 18:34
1 2
 11/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
De nem értem miért akar anyukád plusz 2 hetet ráhúzni, ez valami bünti?
2020. szept. 28. 06:38
 12/18 A kérdező kommentje:

Nem egészen. Csak szerinte az orvos rosszul tette fel, mert kissebb lett a csere gipsz, mint az első 6 hetes volt.

Én meg lógatom, tiktokozok vele, egyszszóval nem vigyázok rá, úgy ahogy kéne.

2020. szept. 28. 15:55
 13/18 anonim ***** válasza:
Hogy lett kisebb a csere gipsz? összement? :D
2020. szept. 28. 18:00
 14/18 A kérdező kommentje:
Kissebbet tettek fel😂
2020. szept. 28. 18:10
 15/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
Anyukád gipszelési szakértő? Mit gondoltok mekkora kell legyen?
2020. szept. 28. 21:08
 16/18 anonim ***** válasza:

Lehet, pont igy jó.

Majd az orvos röntgen alapján eldonti, hogyan gyogyul, ne anyad.

Mire kell amzgy 3 hónapig gipsz??

2020. szept. 28. 21:19
 17/18 anonim ***** válasza:

A gipsz nem szabványméret.. amekkora a karod, akkora lesz a gipaz rajta, hisz rád tekerik.. Nem lehet se kisebb, se nagyobb, mint a karod.

Törés utáni első gipszet felvágják és lazán újra pólyázzák, mert a törött végtag fel fog dagadni. De utána pár nappal lemegy a daganat. Első gipszcserekor, mikor már lemegy a duzzanata a végtagodnak, egy teljes körköröset csinálnak. Mint ahogy fentebb írtam, ez nem lehet se kisebb, se nagyobb mint amire rárakják. Az meg hatalmas hiba hogy lógatod, akadályozod a vérkeringést benne, biztosan jól fel is van dagadva benne...

2020. szept. 28. 22:21
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem amíg pl van a többi napra vérhígítód, nem baj, de azért hetekig ne húzd el, max pár nap, meg amúgy is bonyolult ha nem időpontra mész. Lecsesz, nem csesz le, nem tud mit csinálni, ha akkor mész vissza, akkor kell leszednie. Ami rossz történhet veled, az ha nincs elég vérhígítód a többi napra, akkor fennáll a trombózisveszély, illetve nehezebben fogod tudni visszanyerni a rendes mozgást, jobban el fognak sorvadni az izmok. Bár így hogy aktivizálod magad, ahogy írtad, lógatod, tiktokozol és fiatal vagy, szerintem hamarabb vissza is épülnének az izmok. Ha nem tudsz elmenni az időpontra, akkor leszedi máskor, de ne azért csinálj vagy ne csinálj valamit, mert különben lecsesznek, hanem a saját egészséged legyen magad előtt. Egyébként mi az oka, hogy csak később akarod levetetni? És hogy vagy fent tiktokon? :D
2020. szept. 30. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!