Ha orvosi alkalmasságin derül ki, hogy kell szemüveg, akkor attól még megadja az alkalmassági papírt vagy vissza kell menni szemüveggel?
Én igazából azt nem értem, hogy miért külön-külön vizsgálják a szemet, és miért nem vizsgálnak közelre látást is.
Jelenleg tökéletesen felismerem a táblákat távolról is, el tudom olvasni a feliratokat (pl autópálya lehajtó/felhajtó merre visz), de papíron mégis kell szemüveg. Mert a jobb szememmel a piros vonal alatt csak egy betűt ismertem fel 🤦
Mindig viszek a vezetéshez szemüveget, de nem veszem fel, zavar.
"Mindig viszek a vezetéshez szemüveget, de nem veszem fel, zavar."
Nekem is így volt, aztán ahogy tovább romlott a szemem, előtt utóbb muszáj volt. Eleinte simán tudtam vezetni nélküle pedig hivatalosan már kellett volna. -1.00 volt bal és -0.50 a jobb SZEMÜVEG.
Jelenleg -2.00 bal, és -1.75 jobb szemüvegem van ha éppen nem kontaktlencsét hordok, melyek -3.00 bal és -2.25 jobb.
Kontaktlencsével majdnem tökéletes a látás de zavar.
November 11-én VÉGRE jön a LASIK nekem. HURRÁ
Hát nem tudom, ezt mindenkinek magának kell éreznie...
Saját magam felelősségére közlekedem így, látni látok, szemüveg mindig van nálam (kormány alatt), aztán ha megb@sz a rendőr, az az én bajom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!