Májbetegség? Mi lehet ez?
Régebben elkezdett sárgás lepedék megjelenni a nyelvemet, még ha sikáltam is napi szinten, majd a székletem színe is egyre világosabb a végére már sárgára hasonlító színe lett. Elmentünk laborba és ultrahangra, de emelkedett össz-és direkt bilirubinszinten és eltérő got és gpt májértékeken kívül semmit nem találtak, az ultrahangon semmi nem látszott. Pár hete viszont elkezdett nagyon besárgulni a szemem, már konkrétan fehér rész nincs is benne, a bőrömis egy kicsit besárgult. Pár napja pedig elkezdtek apró kiütések megjelenni először a mellkasomon és a vállaimon, majd a mellem alatt és a hasamon is napról napra egyre több. A hátamon is van, jobb oldalt nagyon sok, máshol csak ritkán elvetve. Elmentünk vele gasztroenterológiára, ahol vettek vért, de az eredményekre még kell fél hónapot várni, én viszont nagyon félek, főleg, hogy napról napra egyre több kiütés jelenik meg rajtam. Ez mitől lehet és mennyire lehet súlyos?
17/L
Hat taplalkozasodban nem lett valtozas? Vagy nem kezdtel el alkoholt inni? (Eleg egy ket pohar egy alkalom nem alkoholizmussal gyanusitalak no para.)
Gilbert kór - magas bilirubinszintet es emesztesi roblemat magyaraz. Csaladunkban rokonnak iylen idosen derult ki. Olvass utana hatha illik rad.
Hepatologust kellene keresned surgosen. Mert ha mar a szemed feherje kezd besargulni, akkor ott a majad nagyon kuzd. De jol tud regeneralodni csak nehogy hasnyalmirigy gyulladasod vagy hepatitised legyen.
Ha Bp-i vagy akkor Szent Laszlo korhazban vannak jo hepatologusok a fertozo gyerekosztalyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!