Vajon többen hordanák szabályosan a maszkot, ha csak a szabályos maszkviselők utazhatnának ülve tömegközlekedésen, és ezt be is tartatnák?
Ettől nem hordanák többen szabályosan. Amíg elmegy mellettük a 2 fegyveres őr kibiztosított gépfegyverrel, addig feljebb húzzák 5 centit, aztán vissza le.
Továbbá itt rendszeresen és sokan összekeverik a maszk hatékonyságát a szükségességével. Őket tájékoztatom, hogy az egész testes nylon ruha gumi álarccal még hatékonyabb, mégsem kötelező hordani. Hogy miért, mert felesleges. Na, pontosan ez a helyzet a maszkkal is. Amíg naponta találnak megyénként 1 szál embert átlagosan, addig totálisan felesleges, ezért nem veszik komolyan sem a maszkot, sem a döntéshozók hozzáértését. Arról nem is beszélve, hogy az a néhány fertőzött is azért van, mert ugyan a maszkkal nekünk bohóckodni kell, de külföldön nyaralni szabad, lakodalmat tartani szabad, 499 fővel bulikázni szabad, 10x ennyivel meg még meccsre járni is. Na ott terjednek. Ezeket kellene betiltani, ha már valamit, mellette pedig ezt a látványintézkedést eltörölni.
13. Tudtommal a fesztiválokat betiltották az idén, és 100 főnél nagyobb rendezvények nem szervezhetők, és az ilyen rendezvényeken is kötelező a másfél méter távolság. Külföldön nyaralni szabad (bár én nem tenném), de a hazatérőknek vannak kötelezettségeik.
Valóban lezárhatnák teljesen a határokat.
Látványintézkedés? Spanyolországban, az USA-ban, mindenhol ezt csinálják. Mégis, nekünk mit kéne csinálnunk, tulipánt tenni a fejünkre és a koreai himnuszt énekelni? Ha a spanyol Rodrigez, az olasz Antonio és az USA-beli Smith úr is felveszi, mi miért ne tennénk? Csak mert mi olyan nagyon jó helyzetben vagyunk a külföldhöz képest?
Tudom, hogy 100-nál több fő nem tartózkodhat egyszerre egy térben, mert érintett voltam ilyen rendezvényen nemrég.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!